Køen til praktikpladser er blevet kortere

8. marts 2013 20:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Køen til praktikpladser er blevet kortere
Billede mangler

Et lille skridt i den rigtige retning. Sådan kan man vel meget passende beskrive den udvikling, der er sket med antallet af elever på erhvervsuddannelserne, der venter på en praktikplads.

 

I januar i år søgte 5.395 elever en praktikplads, og det er ti procent færre end i samme måned sidste år. Det skriver LO i en pressemeddelelse.

»Det er et lille, men vigtigt skridt i den rigtige retning. Hermed er vi lidt tættere på at opfylde uddannelsesgarantien, der skal sikre, at alle unge, der starter på en erhvervsuddannelse, kan blive færdige,« siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Forligsparterne bag finanslovaftalen for 2013 blev enige om at oprette flere skolepraktikpladser, og Ejner K. Holst begrunder blandt andet udviklingen indenfor praktikpladssituationen med, at flere bliver optaget i skolepraktik.

»Det er dog stadig vigtigt, at vi har et fortsat fokus på, at der skal oprettes flere regulære praktikpladser i virksomhederne men også, at vi skal have gang i de nye praktikcentre, som blev aftalt med finansloven for 2013,« understreger Ejner K. Holst.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu