ANNONCE

Kør-selv-ferie: Her er hvad du skal huske

26. juni 2019 11:23 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Før du pakker bilen og drager sydpå for at nyde sommerferien, er der en række ting, som er nyttige at huske.

Det er snart sommerferietid for de fleste danskere, og traditionen tro er der helt sikkert mange danskere, der skal sydpå. Men hvis du er en af dem, der sender familien ind i bilen og kører mod sydligere himmelstrøg, så er det en god idé at gøre dig nogle overvejelser inden afgang.

I galleriet ovenfor kan du få alle tips til, hvad du skal ordne, inden du tager på kør-selv-ferie.

Tjek dækkene

Det er naturligvis vigtigt at sørge for, at bilen, som skal på en lang køretur, er i stand til at køre de mange kilometer. Derfor er det også meget vigtigt, at man tjekker bilen.

Her er det ekstremt vigtigt at have styr på bilens dæk. De skal trods alt bære familien og deres bagage hele vejen ned igennem Europa.

Særligt er det meget vigtigt med det korrekte dæktryk, når billen er propfyldt med vægt.

– Overbelastes dækkene, vil dækkets temperatur stige, og det kan resultere i dækskade, der kan gå ud over sikkerheden. Har du brug for at køre med tung last, bør du derfor justere lufttrykket efter bilproducentens anbefalinger, der typisk kan findes i manualen, på benzindækslet eller indersiden af døren, lyder rådet fra den administrerende direktør ved Continental Dæk Danmark, Georg Nielsen, i en pressemeddelelse.

Pak bilen

Det sidste skridt lige inden, I er klar til at sætter jer ind i bilen og køre mod sydligere himmelstrøg, er naturligvis at få pakket bilen.

Også her er det vigtigt, at det gøres ordentligt, for det kan have voldsomme konsekvenser, hvis ikke alt er pakket helt korrekt.

Hvis ikke de mindre løse ting i bagagen, eksempelvis vanddunke og sodavand, ikke er placeret i en lomme eller et rum, risikerer bilens passagerer at blive ramt af dem. Og de slår hårdere, end man tror.

Ifølge pressemeddelelsen rammer en halv liter vandflaske 30 gange tungere, hvis bilen bremser hårdt op eller kolliderer.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu