ANNONCE

Kørekort på mobilen: Sådan gør du

24. november 2020 12:23 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Nu kan du hente dit kørekort til din smartphone.

Der er fra tirsdag kommet et alternativ til det fysiske lyserøde kørekort.

Har du en smartphone kan du hente en kørekort-app, så du både har dit kørekort og et id-bevis i digital udgave på mobilen.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen, der har udviklet appen, i en pressemeddelelse.

Og det kan være, mange danskere hilser det nye tiltag velkomment. Rigspolitiet oplyser, at indtil videre er 6.640 bilister sigtet for at køre uden kørekort.

Det er dog frivilligt, om danskerne ønsker et digitalt kørekort.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) kalder det for et tilbud, der kan gøre det lettere for borgerne.

– Det er godt at kunne have kørekortet lige ved hånden, og det har de fleste mennesker i forvejen med mobiltelefonen.

– Men det er ikke sådan, at vi tvinger folk til at have et digitalt kørekort. Det er et tilbud. Men et tilbud, der nok vil gøre det lidt lettere både for borgerne, men også politiet, når man skal kontrollere kørekortet, siger Benny Engelbrecht.

Behold fysisk kørekort

Man skal dog fortsat beholde sit fysiske kørekort, selv om man har hentet kørekort-appen.

En af grundene til det er, at det digitale kørekort kun gælder inden for Danmarks grænser.

Men det håber Benny Engelbrecht over tiden kan ændre sig.

– Man skal først og fremmest beholde det fysiske kort, fordi det kan være, at man skal en tur til udlandet. Foreløbigt gælder det digitale kørekort kun i Danmark, men vi håber selvfølgelig på sigt, at det kan blive anerkendt i hele EU.

– Og så kunne det jo være, at man gik hen og mistede sin mobiltelefon. Så kan man spærre det digitale kort, men så er det rart at have det fysiske kort fortsat.

– Men man behøver ikke tage det fysiske kørekort med, hvis man har sin mobiltelefon på sig og har et digitalt kørekort der, siger han.

Valgfrihed

Digitaliseringsstyrelsen, der har fået til opgave at fikse det nye kørekort, holder stadig fast i, at der skal være tale om et supplement. Det betyder, at du altså ikke bliver tvunget til at vælge et digitalt kørekort.

Netop valgfriheden har Forenede Danske Motorejere (FDM) tidligere rost ved regeringsforslaget, der nu er i fuld gang med at blive udført. I september 2018 lød det:

– Vi er glade for at se, at det er en supplementsordning, så bilisterne har en valgfrihed og dermed kan vælge den løsning, der passer dem bedst. Det digitale kørekort har været efterlyst af mange bilister, så vi ser frem til at se det kommende udspil, sagde juridisk konsulent hos FDM, Dennis Lange.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu