ANNONCE

Kørelærer glemte færdselsloven: Så fik han bøde og karantæne

19. marts 2018 08:52 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Havde ikke lige frem hænderne korrekt placeret på rattet.

Kørelærer glemte færdselsloven: Så fik han bøde og karantæne
Selv om man betjener en skolevogn, skal der ikke være plads til at lære, hvis man er kørelærer. Arkivfoto: Scanpix

Når en kørelærer sidder på passagersædet er det ofte fordi, der sidder en elev i gang med at tage kørekort på førersædet. Det var bare ikke tilfældet for godt et år siden, da to vidner gjorde en rystende oplevelse.

Retten i Horsens har ifølge en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi fredag fundet en kørelærer fra Vejle skyldig i at tøffe rundt i og omkring Horsens uden at være siddende på netop førersædet. I biler godkendt til kørelærergerning er der monteret pedalsæt i passagersiden, hvorfor det fysisk har kunnet lade sig gøre.

Straffen lød på en bøde på 2500 kroner og en betinget frakendelse af førerretten med en prøvetid på tre år. Manden skal også betale sagens omkostninger, skriver politiet.

Han modtog dommen, men ikke uden at påtale uægtheden.

Opdaget af vidner

Sagen dukkede op, fordi to vidner 5. februar 2017 kontaktede politiet, fordi de kørte bag en skolevogn, hvor ingen tilsyneladende sad på førersædet. Kørelæreren styrede bilen med pedalerne på passagersædet og en hånd på rattet ved førersædet. Under kørslen fra Lund ved Horsens og til Horsens Banegård fulgte vidnerne bilen tæt, og dette skulle senere vise sig at være udslagsgivende i retten.

– Retten lagde ved sin afgørelse vægt på, at vidnerne var sikre på, at kørelæreren var alene i bilen. Derudover forklarede de, at de en enkelt gang måtte bremse hårdt op for at undgå påkørsel, da han slingrede kraftigt. Kørelæreren forklarede i retten, at det ikke var korrekt, men at han til gengæld sad lænet ind over armlænet på grund af dårlig ryg, siger anklagerfuldmægtig Tobias Engby

Domsmandsretten ved Retten i Horsens dømte fredag den 16. marts manden skyldig i ikke at have optrådt hensynsfuldt og udvist agtpågivenhed, men også at han havde tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden ved sin kørsel.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu