ANNONCE

Køreprøvekaos: -Nærmest håbløst

17. september 2020 14:46 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det var allerede svært at få køreprøver i København. Med corona-aflysninger bliver det blot værre.

Køreprøvekaos: -Nærmest håbløst
Sådan et er lige nu umuligt at få fat på i København, Foto: Scanpix

Køreskoleelever i Københavns og Københavns Vestegns politikredse må væbne sig med tålmodighed, hvis de vil til prøve og score det eftertragtede kort.

Alle prøver er nemlig udskudt på ubestemt tid. Foreløbig gælder det som minimum torsdag og fredag.

Og det er altså en hel del, oplyser politiinspektør Steen Søder, der er er leder af center for færdsel og trafik i Københavns Politi, til Ritzau.

Alene torsdag er cirka 140 teoriprøver samt 127 praktiske prøver aflyst. Også fredag er alle prøver aflyst.

– Det er nogenlunde samme antal prøver, der bliver aflyst fredag. Vi ligger i det leje af prøver om dagen, siger Steen Søder med henvisning til torsdagens tal.

Kaotisk

De aflyste prøver er blot endnu mere knas i et maskineri, der ifølge næstformand Torben Drehn-Knudsen fra Dansk Kørelærer Unions København-afdeling i forvejen ikke kører:

– Vi er i forvejen i en situation, hvor politiet kort sagt ikke kan levere den vare, borgerne har købt og betalt for. Det er rigtigt svært at få fat i prøverne, og der er i lange perioder ingen at få – så der er ingen tvivl om, at puklen kun bliver endnu større, siger Torben Drehn-Knudsen til Newsbreak.dk.

– Især øst for Storebælt er det faktisk nærmest håbløst, siger han.

Problemet har ifølge Torben Drehn-Knudsen stået på i flere år. Og coronasituationen, hvor der var helt lukket ned for køreprøver i marts og april, er blot én af flere ting, der har bidraget til krisen:

– Der er i lange perioder slet ingen prøver at få, konstaterer Torben Drehn-Knudsen.

I alles interesse

Alle prøvesagkyndige hos Københavns og Københavns Vestegns Politi skal testes for coronavirus, før de igen kan blive sendt ud i bilerne køreskoleeleverne.

Hos Københavns Politi kan man ikke give et bud på, hvornår det er muligt at genoptage køreprøverne.

Og selv om situationen er alt andet end ideel for køreskoleelever og kørelærere, så møder beslutningen stor forståelse fra Torben Drehn-Knudsen:

– Det er i alles interesse, siger han og tilføjer:

– Hvis man står i en situation, hvor man har mistanke om smitte blandt staben, så er man nødt til det.

Det er muligt for køreskoleelever at søge mod andre politikredse for at tage en teori- eller køreprøve. Det er dog mere usikkert, om det er muligt med så kort varsel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu