ANNONCE

Der er mange penge at hente: Alt du skal vide om kørselsfradrag

17. august 2018 15:42 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Det er en rigtig god idé at kende reglerne for kørselsfradrag - også kendte som befordringsfradrag. Der kan nemlig være mange penge at hente, hvis du kører langt til og fra arbejde.

Det kan skæppe rigtig godt i kassen, hvis du kører langt til og fra arbejde, og dermed er berettiget til kørselsfradrag – der også er kendt under betegnelsen befordringsfradrag.

Ifølge Skat er du berettiget til fradraget, hvis du har mere end 24 kilometer til og fra arbejde. Det gælder uanset, hvilket transportmiddel du benytter.

Det er normalvis afstanden i bil fra din folkeregisteradresse til din arbejdsplads’ adresse, der afgør, hvilken afstand du kan anføre ved dit kørselsfradrag.

Alt arbejde du får løn for, giver dig ret til kørselsfradrag, mens for eksempel en uddannelse, hvor du får SU, ikke giver ret til fradraget.

Du har også ret til befordringsfradrag, selvom du kører med andre på arbejde.

I galleriet ovenfor kan du se, hvor meget kørselsfradraget er på i 2018.

Kørselsfradrag: Tjek årsopgørelse

Du skal være meget opmærksom, når du får din årsopgørelse, for det er ikke givet, at Skat selv har sørget for at inkludere det kørselsfradrag, du er berettiget til, og du kan derfor komme til at betale mere i skat, end du har pligt til.

Vær opmærksom på, at du kun skal bede om kørselsfradrag for de dage, du rent faktisk er kørt til din arbejdsplads. Det vil sige, at du ikke er berettiget til befordringsfradrag for de dage, du for eksempel har arbejdet hjemmefra.

Der gælder desuden helt særlige regler for kørselsfradrag, hvis du bor i en af de såkaldte yderkommuner. Her har du nemlig krav på et større fradrag end andre kommuner.

Du kan se en oversig over yderkommunerne herunder:

Fakta

Udkantskommuner i 2018

Jylland Østdanmark og Fyn
Læsø Morsø Langeland Lolland
Brønderslev Norddjurs Ærø Samsø
Hjørring Tønder Svendborg Bornholm
Frederikshavn Vesthimmerland Faaborg-Midtfyn Guldborgsund
Jammerbugt Skive Odsherred Slagelse
Struer Sønderborg Vordingborg
Thisted Aabenraa

Kilde: Skat.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu