Kofi Annan: Syrien vil respektere våbenhvile

11. april 2012 12:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kofi Annan: Syrien vil respektere våbenhvile
Billede mangler

FN’s særlige udsending i Syrien, Kofi Annan, er optimistisk med hensyn til den våbenhvile, som FN og Den Arabiske Liga har udstukket for Syrien og som trådte i kraft tirsdag morgen.
“Jeg har modtaget forsikringer fra regeringen om, at de vil respektere våbenhvilen. Hvis alle respekterer den, tror jeg, vi vil se forbedrede forhold på stedet klokken 6 torsdag morgen,” siger Kofi Annan ifølge Reuters.
Det internationale miljø har ellers været bekymret for, om våbenhvilen ville overleve efter to skudepisoder ved grænserne til Libanon og Tyrkiet tirsdag morgen. I går alene skulle 38 civile syrere være blevet dræbt, og 19 regeringssoldater skulle ligeledes have mistet livet tirsdag, oplyser det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder til Reuters.
Torsdag morgen klokken 6 skal alle regeringssoldater ifølge våbenhvile-aftalen have forladt de syriske byer.
Syriens præsident, Bashar al-Assad, har i en tv-optræden understreget, at han upåagtet omverdens krav om hans afgang vil blive siddende som præsident, og Irans udenrigsminister har bakket Assads krav på magten op i en tillidserklæring og samtidig krævet, at Assad får mulighed for at skabe stabilitet i landet.
Ifølge kilder fra den syriske modstandsbevægelse er mere end 800 syrere blevet dræbt, siden Bashar al-Assad accepterede Kofi Annans forslag om en våbenhvile den 27. marts.
Kilde: Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu