Kold og blæsende weekend venter

15. marts 2013 07:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kold og blæsende weekend venter

Det gælder om at nyde solen, mens den er der fredag, for det bliver sandsynligvis weekendens bedste dag – i hvert fald når det kommer til vejret.

 

Sådan lyder meldingen fra DMI.

»Jeg regner med, vi får en hel del sol over hele landet fredag formiddag. Så kommer der lidt skyer ind vestfra efterhånden i løbet af dagen, som breder sig. Men i København når de ikke frem, før solen er gået ned, så her får man sol hele dagen, og det gør bornholmerne også,« siger vagthavende meteorolog Bill Vejdegren.

Det er altså ikke hele landet, der kan se frem til sol hele dagen fredag.

»Der kan komme lidt sne i Vestjylland sidst på dagen, men det er lidt usikkert,« siger Bill Vejdegren.

Hvor temperaturen sniger sig op på et par plusgrader de fleste steder, bliver det koldt natten til lørdag med ned til otte graders frost. Og lørdag kommer blæsten.

»Så begynder det i weekenden at blæse lidt op igen fra sydøst, så det bliver en efterhånden jævn til hård sydøstlig vind lørdag, og overvejende skyet vejr og lidt sne eller slud af og til, og det er især i de vestlige egne,« siger Bill Vejdegren, der forventer op til fem graders varme i den vestlige del af landet lørdag, mens den igen står på nattefrost mellem lørdag og søndag.

»Så kan man regne med lidt sol på søndag, hvor det overvejende bliver tørt, men ikke særligt varmt, nul til tre graders varme. Og så er der vinden, som er jævn til hård fra sydøst og ved kysterne stedvis op til kuling, så det vil ikke føles særligt varmt,« siger meteorologen.

»Og så kommer der lidt sne ind i de sydvestlige egne i løbet af natten til mandag, men ellers holder det nok tørt.«

Selv om det er en noget kølig weekend, vi kan se frem til, kan vejret godt blive endnu hårdere på den anden side af weekenden.

»Der kan muligvis komme en snestorm på tirsdag, men det er vi ikke helt sikre på,« siger Bill Vejdegren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu