Kold vinterferie i vente

10. februar 2013 16:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kold vinterferie i vente
Billede mangler

Dette års version af vinterferien bliver en, der kommer til at leve op til sit navn. For ferien vil blive domineret af temperaturer, der ikke kommer op over frysepunktet, fortæller DMIs vagtchef Olaf Matthiassen til bt.dk.

 

»Det ser ikke ud til, at der kommer de helt store mængder af ny sne. Men den sne, der ligger nu, kommer ikke til at forsvinde lige med det samme. Hvor det tidligere har set ud til, at sneen i flere af dagene i vinterferien godt kunne tø i dagtimerne, ser det nu ud til, at det langt overvejende bliver frostvejr,« siger Olaf Matthiassen.

Og frostgraderne bliver hængende hele ferien. Kun lokalt ved kystområderne kan temperaturen snige sig op til en enkelt plusgrad eller to.

»Vi får ikke plusgrader af betydning de næste 9-10 dage. Det dominerende bliver frostvejret,« siger vagtchefen.

Selvom det ikke bliver store mængder af ny sne, der vil falde i ferien, kan der dog tirsdag og onsdag godt falde lidt. Især i den sydøstlige del af landet. 

»Det kan blive muligt at tage kælken ud hen over ferien, hvis der er nok sne i forvejen, fordi den netop ikke kommer til at tø lige med det samme,« siger Olaf Matthiassen og påpeger, at Bornholm nok er det sted i landet, der lige nu har fået mest sne.

Men det er ikke kun kulde, vi står til at få ind over landet i vinterferien. Vinden vil nemlig tiltage i morgen, tirsdag og starten af onsdagen. Og det vil få det til at føles langt koldere, end det i virkeligheden er. Også selvom det ikke bliver de store kuldegrader, vi kommer til at blive ramt af.

»I dagtimerne kommer temperaturen til at ligge oppe omkring frysepunktet. Om natten ryger temperaturen ned omkring to til syv graders frost. Nogle enkelte nætter kan det godt stedvis blive ned til minus ti grader i det indre af landet,« siger vagtchefen.

Hvor tidligere vinterferier ofte har været præget af regn og tøvejr, lever denne altså op til sit navn.

»Først hen sidst på ugen tager vinden af igen, og så vil temperaturen føles mere behagelig,« siger Olaf Matthiassen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu