ANNONCE

Kolde fingre? Derfor skal du til lægen

15. november 2020 20:37 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Det er ikke unormalt at opleve kolde fingre eller hænder, men det kan samtidig være kroppens signal til, at der andre sygdomme, der ligger og lurer.

Du har sikkert tænkt over hvorfor, at du får kolde fingre af og til. For mange er svaret nok, at de ikke har haft handsker på udenfor eller, at der måske ikke har været skruet op for varmen indenfor.

Men for nogle mennesker så gemmer de kolde hænder faktisk på en dyster sandhed, da dette kan være et tegn på flere sygdomme. Derfor er det også meget vigtigt, at man lytter til de signaler, som kroppen sender til en.

Dine kolde hænder og fingre kan nemlig sige en masse omkring din generelle sundhed – eller måske endda mangel på samme. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på de signaler, som din krop sender til dig. Det skriver Healthline.

I galleriet øverst kan du se hvilke sygdomme, som de kolde hænder kan dække over.

Tjek hjemmet

Ifølge Boligejernes Videnscenter, Bolius, kan følelsen af, at det er fodkoldt for eksempel skyldes, at ens gulv ikke er ordentligt isoleret, at døre eller vinduer er utætte og at dørtrinnene i huset er slidt ned, hvorfor at man kan få kolde hænder og fingre.

Newsbreak.dk har tidligere undersøgt, hvordan man kommer de fodkolde hjem til livs.

Kan skyldes alder

Hvis man ofte fryser hænderne – og fødderne – kan det dog også skyldes, at man simpelthen er blevet ældre, og derfor er blodgennemstrømningen i kroppen ikke, hvad den har været.

Sådan har professor i human ernæring, Lars Nybo, i hvert fald tidligere forklaret til Samvirke.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu