ANNONCE

Kolde fødder? Derfor skal du til lægen nu

17. oktober 2020 16:47 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Oplever du tit, at dine fødder er kolde? Så bør du overveje at besøge lægen, da det kan være tegn på alvorlige sygdomme.

Kolde fødder. Du kender det sikkert, hvor du må ty til alverdens hjælpemidler for at få gang i fødderne. Alt fra suppe til sokker er blevet testet, men lige lidt hjælper det.

Men der findes faktisk flere forskellige årsager til, at du får kolde fødder. En af dem er selvsagt, at det kan være koldt eller at du har haft våde sokker på, men det kan også skjule andre og mere alvorlige problemer.

Dine kolde tæer kan nemlig sige en masse omkring din generelle sundhed – eller måske endda mangel på samme. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på de signaler, som din krop sender til dig. Det skriver Healthline.

I galleriet øverst kan du se de sygdomme, som kolde tæer kan dække over.

Tjek hjemmet

Ifølge Boligejernes Videnscenter, Bolius, kan følelsen af, at det er fodkoldt for eksempel skyldes, at ens gulv ikke er ordentligt isoleret, at døre eller vinduer er utætte og at dørtrinnene i huset er slidt ned.

Newsbreak.dk har tidligere undersøgt, hvordan man kommer de fodkolde hjem til livs.

Kan skyldes alder

Hvis man ofte fryser fødderne – og måske også hænderne – kan det dog også skyldes, at man simpelthen er blevet ældre, og derfor er blodgennemstrømningen i kroppen ikke, hvad den har været.

Sådan har professor i human ernæring, Lars Nybo, i hvert fald tidligere forklaret til Samvirke.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu