Proteststorm mod antenneforening

2. juni 2017 15:10 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Antenneforeningen lægger sig fladt ned og erkender det er en fejl.

Proteststorm mod antenneforening
Kolding Antenneforening (AFIK) er endt i en sand proteststorm fra sine medlemmer. Foto: Brian Bergmann/Scanpix (Arkivfoto)

Kolding Antenneforening (AFIK) er endt i en sand proteststorm fra sine medlemmer.

Årsagen til miseren er, at foreningen har opsagt opkrævningsaftalen med EWII, skriver jv.dk.

Gebyr gav klager

På den første opkrævning til medlemmerne er der lagt et gebyr på 25 kroner på regningen, fordi medlemmerne – ganske naturligt – ikke er tilmeldt Betalingsservice.

Det gav foreningen ekstra 500.000 kroner.

Men det fik mange af foreningens medlemmer til telefonen. De klagede over gebyret på 25 kroner, fordi de jo ikke var tilmeldt betalingsservice. Det kan først gøres ved den første regning.

Desuden blev regningen, der dækker over april, maj og juni, først sendt ud – så medlemmerne havde regningen den 30. maj med en betalingsdato til 1. juni.

Erkender fejlen

AFIKs formand Peter Madsen erkender nu over for jv.dk, at det er en fejl med de 25 kroner i gebyr.

– Vi skulle have slettet de 25 kroner. Ingen tvivl om det. Men det lød på vores nye samarbejdspartner, at det var helt normalt. Men det er ikke helt normalt. Det er en fejl. Det skulle have været et nul. Vi skulle have varslet det, siger Peter Madsen til jv.dk.

Formanden havde ellers først fortalt til avisen, at det kun var de medlemmer, som klagede over gebyret, der ville få pengene retur. Men nu får alle medlemmerne refunderet 25 kroner hver.

AFIK har en egenkapital på omkring 15 millioner kroner. De 500.000 kroner, som fejlagtigt er opkrævet i gebyr hos medlemmerne, betales nu af egenkapitalen, skriver avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu