Kolding imod at afskaffe fossile brændsler

1. april 2016 07:28 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Kolding er imod at afskaffe fossile brændsler. - Pinligt, siger tidligere folketingsmedlem fra Kolding, Karina Lorentzen (SF).

En tredjedel af landets kommuner dropper investeringerne i fossile brændstoffer – men Kolding har som den eneste by i landet nedstemt et SF-forslag om netop det.

Ifølge Ritzau har foreningen AnsvarligKommune lavet en landsdækkende undersøgelse, som viser, at 30 kommuner enten ikke har investeringer i fossile brændsler (kul, olie og gas, red.) eller vil af med dem. Men kun en kommune – nemlig Kolding – har direkte stemt imod et forslag fra SF om at droppe fossile brændsler. Det skete i sidste måned.

SF: -Pinligt

Karina Lorentzen, tidligere folketingsmedlem, er bagmanden bag SF Koldings forslag og hun ærgrer sig over at Kolding er så fodslæbende. Men borgmester Jørn Petersen (V) mener, at forslaget er populistisk:

– Det er da pinligt, at Kolding skal være den eneste by i hele landet, som har stemt imod at droppe fossile brændsler. Forslaget er ingenlunde populistisk, og store byer som Odense og København dropper jo i disse år de fossile brændsler. Hvis de kan, kan Kolding også og det er da den eneste ansvarlige vej at gå for vores klode, siger Karina Lorentzen i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Jeg tror på, at tiden modner dette forslag. Verden er truet af global opvarmning og det er vigtigt, at vi arbejder sammen om at gøre noget ved den udfordring.

Borgmester: -Plat at sige ja

Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), kalder kampagnen populistisk. Et bredt flertal i byrådets økonomiudvalg afviste 14. marts SF’s forslag om at droppe fossile investeringer.

– Vi siger nej, fordi det ville være for plat at sige ja. Der er ikke én kommune – hvis de ellers har investeringer – der kan sige, at de ikke har investeret i fossile brændstoffer, siger han til Ritzau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu