ANNONCE

Luft ikke ud: Sådan køler du din brandvarme bolig ned

17. juli 2018 12:15 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Danskernes huse er generelt godt isolerede, og det er faktisk en fordel, når man skal køle boligen ned i sommervarmen.

Sommervarmen er lige nu på sit højeste, og mange danskere kæmper derfor med en glohed bolig, og spørger sig selv, hvordan man får et koldt hjem.

Rigtig mange danskere vælger formentlig at løse den ulidelige varme ved at lufte ud og skabe gennemtræk i huset. Det er imidlertid en dårlig idé.

Hvis man åbner vinduerne på vid gab i løbet af dagen lukker man nemlig varmen ind i hjemmet i stedet for at holde den udenfor i første omgang. Det skriver bolius.dk.

Tv2.dk har talt med en af Bolius’ eksperter, Tine Sode, som forklarer, hvorfor danskerne formentlig tyr til denne løsning:

– For det første er vi vant til, at vi får kulde ved at lufte ud. For det andet bor vi i et land uden særlig meget sol, så vi elsker solen og bygger store vestvendte glaspartier i vores boliger”.

Og det er altså netop disse faktorer, der giver danskerne problemer, og giver sommervarmen frit spil i hjemmet.

Bolius har derfor udarbejdet en række råd til, hvordan du igen får et koldt hjem, så du kan holde ud at være indenfor.

Du kan se rådene i galleret ovenfor.

Koldt hjem: Tyve får frit spil

Udover at øge varmen i huset, kan åbentstående vinduer også være en invitation til tyve, der hurtigt kan snige sig ind og stjæle dine ting.

Der har flere danskere også allerede har fået at mærke alene denne sommer. Det kan du læse mere om her:

Ferie i Danmark? Begå ikke denne fejl – det bliver dyrt og ærgerligt

Derudover kan man ifølge Samvirke står man også dårligere i forhold til forsikring og tyverianmeldelse, hvis vinduet har stået åbent.

“Vær forberedt på, at der er begrænset dækning ved et evt. indbrud. Kommer tyven ind af et åbent vindue, er der tale om et såkaldt simpelt tyveri, og så dækkes fx smykker og penge ikke. Tjek dit forsikringsselskabs præcise betingelser.”, står der blandt andet på Samvirkes hjemmeside.

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu