ANNONCE

Kolleger: Judy var tryg ved drabsmand

10. februar 2012 12:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kolleger: Judy var tryg ved drabsmand
Billede mangler

Mordet på en kvindelig socialpædagog, der onsdag blev fundet død ved Hald Sø i Viborg, har vakt forfærdelse.
Den dræbte Judy Meiniche Simonsen arbejdede på bostedet Blåkærgård ved Viborg.
Fra mange sider har der lydt kritik af, at sikkerheden på bostedet ikke er god nok, og at det var uforsvarligt, at den 46-årige pædagog tirsdag aften valgte at køre af sted sammen med Kristian Heilmann.
Men nu tager den dræbtes kolleger bladet fra munden. Det sker i en fælles pressemeddelelse udsendt af psykiatri- og socialledelsen i Region Midtjylland.
“Hun ville ikke være kørt af sted sammen med ham, hvis ikke hun havde været tryg ved situationen,” siger Vibeke Pedersen Munksgaard, der er social- og sundhedsassistent på bostedet.
Medarbejderne er fortørnede over, at flere tidligere ansatte på bostedet har brugt drabet på Judy Meiniche Simonsen til at lufte deres egne frustrationer over den tidligere arbejdsplads.
“Det er decideret usmageligt. Hvis man har et problem med sin arbejdsplads, må man afklare det med ledelsen, mens man er ansat, ikke efter at man er stoppet i jobbet,” siger socialpædagog på Blåkærgård, Christian Jakobsen.
De ansatte understreger, at sikkerheden på Blåkærgård er øget over de seneste par år. Blandt andet bliver personalet sendt på konflikthåndteringskurser og på dobbeltdiagnoseuddannelse.
“Hvis man er utryg ved at køre nogen steder alene med en beboer, kan man altid vælge at få en kollega med. Hvis man er utryg ved at køre alene med beboeren, bliver det altid respekteret af ledelsen,” forklarer Tonny Lassen, en anden pædagog på bostedet.
Formand for Socialpædagogernes Landsforbund, Benny Andersen, mener da heller ikke, at der skete en pædagogfaglig fejl, da kvinden kørte ud i skoven med beboeren.
“Jeg tror ikke, at ændrede regler kunne have forhindret sådan en tragisk hændelse. Men at det sker, giver stof til eftertanke og kræver, at vi tænker over tingene,” sagde han for få dage siden til Newspaq.
Formand for FOA, Dennis Kristensen, hvis medlemmer også i stort tal arbejder på bosteder for psykiske syge som Blåkærgård er dog stærkt bekymret over drabssagen.
“Institutionens hjemmeside fortæller, at den er et tilbud til ‘mennesker med svære invaliderende almenpsykiatriske lidelser, det vil sige med klassiske diagnoser som skizofreni, depression, personlighedsforstyrrelser kombineret med blandt andet hjerneskade, aktiv psykose, retspsykiatrisk problematik, misbrug, panikangst, impulsstyret og konfliktskabende adfærd’. Det forekommer mig at være besynderligt, hvis regionen oversætter det til, at beboerne ikke er farlige,” skriver han på Facebook.
“FOA’s medlemmer må aldrig bringes i situationer, hvor manglende ressourcer, manglende sikkerhedsforanstaltninger og ledelsessvigt bringer deres helbred i fare,” skriver han.
Blåkærgård har 18 beboere, hvoraf 11 har en behandlingsdom. Den dræbtes kolleger skriver selv, at der til tider er farlige beboere på Blåkærgård.
Se pressemeddelelsen her

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu