ANNONCE

Kom glatte veje i forkøbet – skift til vinterdæk nu

3. november 2011 09:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kom glatte veje i forkøbet – skift til vinterdæk nu
Billede mangler

Ved at skifte til vinterdæk inden den første sne falder og inden islagene dannes på morgenvejene opnår man den største sikkerhed.
 
Der er ikke kapacitet til at servicere samtlige danske bilejere dagen efter den første nattefrost på de danske dækcentre. Derfor kan det være smart at få skiftet til vinterdæk i god tid, og samtidig sikre sig, at der er et stort udvalg af dæk, og at personalet har tid til give dig god rådgivning.
– Man kan sige, at man skal skifte til vinterdæk af to årsager: Sikkerhed og fremkommelig. Heldigvis kan vi se, at flere og flere kører med vinterdæk, men desværre er der stadig en fjerdedel af samtlige danske bilister, som af den ene eller anden grund fravælger vinterdækkene. Det har store sikkerhedsmæssige konsekvenser, ikke blot for dem selv, men for alle trafikanter, siger Jesper Sørensen der er Teknisk Chef hos Bridgestone Danmark.Stor risiko ved at springe vinterdæk over
Det illustrerer han med følgende eksempel: Hvis to biler, en med sommerdæk og en med vinterdæk, kører 80 km/h på en snedækket vej og foretager en katastrofeopbremsning, så vil bilen med sommerdæk køre 50 km/h, når bilen med vinterdæk er stoppet.
– Det er således ikke blot en teoretisk fordel, men en forskel som er til at mærke i det øjeblik temperaturen nærmer sig frysepunktet,” fortæller Jesper Sørensen og tilføjer, at vinterdæk er en fordel ved lave temperaturer, uanset om vejen er våd, tør, iset eller snedækket.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu