Kom igen, min lille ven

16. marts 2013 22:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kom igen, min lille ven
Billede mangler

Michael Laudrup fik i går muligheden for at måle sig med en af spillets mest vindende managere. Han har tidligere besejret ham, men denne gang var Arsène Wenger og Arsenal for stor en mundfuld.

– Han har gjort det godt, samtidig med at hans hold har været bemærkelsesværdigt stabile og har spillet god fodbold.

Respekten fra en af Premier Leagues største managere, Arsène Wenger, var til at tage og føle på inden gårsdagens tvekamp mod Michael Laudrup og hans højtflyvende svaner. Men efter 90 minutter på danskerens hjemmebane, Liberty Stadium, var svanerne skudt ned. Triumferende og pustende i geværløbet stod Arsène Wenger, der for alvor fik vasket dén plet af jagttøjet, som Laudrup tilførte ham i starten af december. Wenger og Arsenal fik en 2-0-sejr med hjem fra svanejagten i Wales. Samme resultat, som Laudrup for tre-en-halv måned siden hentede i London.

– Vores attitude var fremragende. Vi vidste, hvad omgivelserne forventede af os, så jeg vil ønske spillerne tillykke med sejren. Vi kender først sejrens betydning, når sæsonen er slut, men vi vidste, vi ikke havde råd til at tabe point, sagde en glad Arsène Wenger efter sejren var i hus, og hullet op til Tottenham og Chelsea på de eftertragtede Champions League-pladser i værste fald var bevaret.

Wengers hold var kampens bedste, og sejren i en kamp med svingende kvalitet var derfor fortjent. Langt hen af vejen fulgte Laudrups tropper fint med, men da Wenger først strammede skruen, kunne danskeren ikke være med.

– I første halvleg var der noget god fodbold fra begge sider. De havde et par muligheder, men det havde vi også. Efter pausen spillede ingen af holdene specielt godt, men det første mål afgjorde kampen efter min mening, lød reaktionen fra Michael Laudrup, da sæsonens blot tredje hjemmebanenederlag var en realitet.

– Vi vidste, at det var en kæmpe kamp for Arsenal, der skulle vinde i dag, sagde den danske Swansea-manager uddybende.

Michael Laudrup og hans Swansea-mandskab har nu to ugers landskampspause, inden Arsenals ærkerivaler fra Tottenham besøger Liberty Stadium. I den mellemliggende periode skal holdet fastslå målene for den resterende del af sæsonen, der allerede har indbragt en Capital One Cup-titel. Men i Premier League er holdet nu fanget i ingenmandsland midt i rækken med langt til de europæiske pladser og endnu længere til nedrykning.

– Det er altid vigtigt at finde motivation i hver enkelt kamp. Alle vil vinde, og attituden var fin i dag. Det er ikke ofte, man ser så lille et hold som vores have 40 point med otte kampe tilbage plus et trofæ på kontoen, lød de afsluttende bemærkninger fra Laudrup.

Der venter danskerens svaner et hårdt program i Premier Leagues sidste otte runder. Udover André Villas-Boas og Tottenham får Michael Laudrup og hans mandskab også lov til at måle sig med Roberto Mancinis Manchester City, Rafael Benitez’ Chelsea og Sir Alex Fergusons Manchester United, inden sommerferien venter den 19. maj.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu