ANNONCE

Pas på: Du kan falde i til firmajulefrokosten

12. november 2019 09:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Der er masser af steder, du kan falde i, når årets firmajulefrokost skal skylles ned. Se her, hvad du skal passe på.

Firmajulefrokoster er normalt ensbetydende med alkohol i lange baner.

Men vil du gerne kunne vise dig på kontoret den følgende arbejdsdag uden at få røde ører, så er det nok en god ide lige at se videoen over artiklen.

Fagforeningen HK har til deres medlemmer desuden lavet en kort guide til de ting, du skal holde dig fra som medarbejder:

Pas lidt på med alkoholen – så du undgår at tale over dig

Det kan være vanskeligt at rette op på igen, hvis du kommer til at sige noget til din chef eller kollega, som du fortryder bagefter.

Hvis du kommer til skade

Kommer du til skade under en officiel julefrokost, som din arbejdsgiver har arrangeret, er du omfattet af de samme arbejdsskaderegler, som når du er på arbejde. Uanset om du er beruset – men tab ikke hovedet, for skader sket i kådhed dækkes ikke. Falder du for eksempel på dansegulvet, tæller det som en arbejdsskade. Men det gør det ikke, hvis du for eksempel hopper op på ryggen af din dansepartner, falder ned og slår dig. Reglerne gælder uanset om arbejdsgiveren holder julefrokosten på jeres arbejdsplads eller et andet sted. De gælder dog ikke, hvis skaden sker, efter du for eksempel er taget videre med dine kolleger i byen.

Del ikke fotos eller video fra julefrokosten på sociale medier

Det kan være meget svært at få dem fjernet igen, hvis det viser sig, at du har delt noget, din kollega ikke ønsker.

Chikane er aldrig i orden – hverken til hverdag eller fest

Sig fra, hvis en kollega eller chef overtræder din grænse. Skjul ikke, at du er blevet chikaneret. Tal med venner, familie eller kolleger om det. Og tag fat i din tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant eller fagforening, hvis chikanen ikke stopper.

Kilde: HK.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu