Komfur lider af eksplosionsfare: Producent er på udkig efter berørte kunder

20. februar 2017 20:59 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Komfuret findes i form af en række model- og produktionsnumre. Du bør tage visse forholdsregler, hvis dit komfur er blandt de berørte.

Tidligere mandag kunne Newsbreak.dk fortælle at den store hvidevareproducent BSH Hvidevarer har udsendt en vigtig meddelelse til danske kunder, der potentielt set har gaskomfur fra enten Siemens eller Bosch stående.

Du kan i galleriet se billeder af de to komfur-typer, der er berørt af problemstillingen. 

Problemet er det, at komfuret kan være ramt af en skade på gastilslutningen. Er det tilfældet, skal komfuret kobles fra med det samme, da der kan forekomme en gaslækage under særlige omstændigheder.

I yderst sjældne tilfælde er der risiko for eksplosion, og i den forbindelse har Newsbreak.dk været i kontakt med  Mette Ertel. Hun er “Brand Communication Manager” hos BSH Hvidevarer, og hun fortæller i en mail, hvordan problemet blev opdaget.

– I vores omfattende overvågning af produkterne og detaljerede undersøgelse af årsagerne har vi afdækket, at mulig beskadigelse af installerede gastilslutninger ikke kan udelukkes, skriver Mette Ertel til Newsbreak.dk. 

Hun fortæller, at man fra producentens side løbende overvåger solgte produkter, og at man derfor nu prøver at opnå kontakt med alle kunder, der kan tænkes at have et af de omtalte komfurer stående.

Flere modelnumre

Den komponent i gastilslutningen, der er årsagen til hele affæren, findes i fem modelnumre fra Bosch og fire modelnumre fra Siemens. Samtlige komfurer er produceret i perioden 2006-2008, og Mette Ertel fortæller, at et givent komfurs model- og produktionsnummer giver viden om, hvorvidt det omfattende komfur skal have skiftet en komponent, inden det bør bruges igen.

Mette Ertel skriver, at alle kunder, der ejer et gaskomfur fra Bosch eller Siemens, der er produceret i perioden 2006-2008 bør gå ind på hjemmesiden www.gascookingsafety.com og her finde svar på, om man skal foretage sig mere, eller om man trygt kan bruge sit komfur. 

Alternativt kan man ringe til  BSH Hvidevarer A/S’ kundeservice på tlf 44 89 88 10 og få besked. I begge tilfælde skal man have komfurets typenummer (E-nr.) og produktionsnummer (FD-nr.) aflæst og klar.

Ifølge Mette Ertel er det kun de omtalte fem modelnumre fra Bosch og fire modelnumre fra Siemens, der har den omtalte komponent i gastilslutningen. Andre gaskomfurer fra samme producenter er altså ikke i samme farezone.

Skulle det vise sig, at dit komfur er blandt de, der skal serviceres, er det vigtigt, at du kobler det fra og undlader at bruge det, indtil at fejlen er blevet udrettet. Ifølge producenten vil fejlen blive løst uden, at du skal betale for det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu