ANNONCE

Komiker afhørt efter monolog på TV

20. januar 2021 22:55 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Undersøgelsen varede måneder

Komiker afhørt efter monolog på TV
Komikeren John Mulaney blev undersøgt af Secret Service efter en joke. Foto: Scanpix/Joshua Roberts

– Julius Cæsar var en så magtfuld galning, at alle hans senatorer greb en kniv og stak ham til døde. Det ville være interessant, hvis vi bragte det tilbage.

Sådan sagde den amerikanske skuespiller og komiker John Mulaney, da han åbnede underholdningsprogrammet Saturday Night Live med en monolog den 29. februar 2020, og det fik sidenhen Secret Service til at starte en undersøgelse af udtalelserne. Det skriver USA Today.

Kontaktet af myndighederne

Saturday Night Live bliver vist af TV-stationen NBC og Thomas McCarthy, der er en del af ledelsen hos NBC Universal blev kontaktet af myndighederne to dage efter, at programmet havde haft premiere.

Secret Service har til ansvar at beskytte politikere og deres familier i USA, og da man her havde en idé om, at John Mulaney sammenlignede Donald Trump, der var præsident i USA på daværende tidspunkt, med Julius Cæsar, valgte man at gå ind i sagen.

Er ingen trussel

Undersøgelsen blev officielt startet i marts 2020, og den blev afsluttet i december samme år. Konklusionen var, at John Mulaney ikke havde truet Donald Trump direkte.

John Mulaney kommenterede selv på historien i december 2020, da han blev interviewet af tv-værten Jimmy Kimmel.

– Jeg sagde intet om ham (Donald Trump, red.), sagde John Mulaney til Jimmy Kimmel, ifølge USA Today.

John Mulaney sagde også, at enhver, der har mødt ham, ved, at han ikke er til fare for nogen.

Det er AP News, der kan referere til selve undersøgelsen af John Mulaney, som AP News har fået adgang til hos de amerikanske myndigheder.

Her kan man blandt andet læse, at Secret Service kontaktede NBC, men at man aldrig har afhørt John Mulaney selv om monologen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu