ANNONCE

Kommentator: Helle udskriver valg nu

26. maj 2015 09:53 | Af: Ritzau Fokus
 
Kommentator: Helle udskriver valg nu
Eksperterne tror på valgudskrivelse i denne uge. Foto: Simon Læssøe/Scanpix
Eksperterne tror på valgudskrivelse i denne uge. Foto: Simon Læssøe/Scanpix

Eksperterne tror på valgudskrivelse i denne uge. Foto: Simon Læssøe/Scanpix

Troels Mylenberg tror på valgudskrivelse, fordi regeringen præsenterer udspil på sundheds- og ældreområdet.

Folketingsvalget udskrives en af de kommende dage, mener Troels Mylenberg, politisk kommentator og chefredaktør ved Fyns Amts Avis.

Han har ellers længe tippet på et septembervalg.

Men regeringens oplæg kaldet “Danmark på sikker vej – plan for et stærkere fællesskab”, som præsenteres i tirsdag formiddag klokken 11, får ham til at ændre mening.

– Der bliver nok udskrevet valg en af de nærmeste dage. Nu er der lagt så meget i kakkelovnen til, at man tager valgkampen, fordi regeringen giver den fuld gas ved at skabe kant til især Venstre.

– Når regeringen har fremlagt det her, vil den kunne sige: Se, hvad vi vil gøre, og alt det her får du ikke, hvis du vælger de andre. Dette er nærmest det ultimative valgoplæg, siger han til Ritzau.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) vil tirsdag formiddag præsentere oplægget.

Det omhandler sundheds- og ældreområdet og skulle ifølge DR medføre en øget investering på mindst 15 milliarder over de kommende fire år.

– Efter fremlæggelsen vil Thorning nok lige aflæse mediebilledet, inden hun beslutter sig for onsdag eller torsdag. Der er 80-90 procents chance for, at jeg tager fejl, hvis jeg fastholder et valg til september, siger Mylenberg.

Ifølge den seneste meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, og som blev offentliggjort mandag, står blå blok til en sikker sejr.

Blå blok står i målingen til en samlet opbakning fra 54,3 procent af vælgerne. Modsat kan regeringen og resten af rød blok blot mønstre opbakning fra 45,6 procent af vælgerne.

– Regeringen står skidt i meningsmålingerne, selvom der selvfølgelig er usikkerhedsmomenter i den slags. Der er lang vej op, og det vil være et gigantisk comeback af historiske dimensioner, hvis Thorning beholder magten, siger han.

Pengene i oplægget skulle være fundet via den øgede offentlige vækst på 0,6 procent, som regeringen hele tiden har bebudet, men indtil nu ikke har øremærket præcist.

De 0,6 procents vækst i de offentlige udgifter er tidligere blevet skønnet til at udgøre 22 milliarder, som regeringen har at gøre godt med i modsætning til eksempelvis Venstre, der har bebudet, at man vil holde de offentlige udgifter på samme niveau som nu.

/ritzau/

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu