– Ligner panik før lukketid i Brøndby

30. januar 2013 13:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
- Ligner panik før lukketid i Brøndby
Billede mangler

Brøndby vil offentliggøre dokumenter om Spillerforeningens ‘ultimative krav’, hvis ikke foreningen begynder at slække på sine krav i feriepengesagen.

 

Og hvis det går så galt, at klubben går konkurs, er det vigtigt for Brøndby at melde ud, hvem der er skyld i den – underforstået Spillerforeningen.  Så klart udtrykker næstformand i Brøndby, Benny Winther, klubbens synspunkt på den øjeblikkelige kamp for overlevelse.

Men i Berlingskes erhvervskommentators, Jens Christian Hansen, optik er det helt forkert at rette skylden for en truende konkurs mod Spillerforeningen.

– Det er jo virksomheden selv, som har kørt den ned. Jeg synes, det ligner panik før lukketid, at man desperat forsøger via medierne at presse nogle parter i et håb om at skrue noget sammen i ellevte time.

– For mig at se skubber Brøndby ansvaret og placerer aben et andet sted. Ud fra en økonomisk betragtning har Brøndby haft en dårlig ledelse de sidste mange år, og nu kommer der så en masse krav, blandt andet fra Spillerforeningen, som lovgivningen har pålagt dem. Det er jo ikke Spillerforeningens skyld. Benny Winthers kommentarer er jo at lægge skylden på spillerne og sige, at de er grådige, siger Jens Christian Hansen.   – Hvad enten det ender med en stille konkurs eller en konkurs med et ordentligt brag – jeg synes, det er svært at forestille sig andet i øjeblikket – så kan det alene føres tilbage på ledelsen, tilføjer Berlingskes erhvervskommentator.

Jens Christian Hansen bemærker, at denne måde at forhandle på er et særligt tilfælde for fodboldvirksomheder.

– Jeg har oplevet en del konkurser – blandt andet i flyindustrien – men jeg har nu aldrig set dem give skylden til andre for deres konkurs. – Fodbold er følelser, og derfor er fodbold og økonomi en svær størrelse at have med at gøre. Det er også derfor, at der også er forholdsvis mange penge i fodbold, tilføjer Jens Christian Hansen.

Berlingskes erhvervskommentator ser den anden part, Spillerforeningen, have en helt anden strategi i forhandlingerne. 

– Jeg oplever med Spillerforeningen, at de forholder sig alene til det juridiske – at Spillerforeningen har valgt at køre lav profil og ikke vil skubbe til et læs, for det får de ikke noget ud af. De kunne sagtens begære Brøndby konkurs ved at kræve deres penge nu, men det vil de ikke få noget ud af.

– Det ser ud, som om Brøndby-ledelsen er i panik. De bevæger sig på et knivsæg lige nu. Men alt ligger på Brøndby. Det kan ikke gradbøjes.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu