Kommentator: Pind giver Venstre spændvidde

3. februar 2013 17:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommentator: Pind giver Venstre spændvidde
Billede mangler

Selv om flere af udenrigsordfører Søren Pinds (V) partifæller på Christiansborg i dagens udgave af Ekstra Bladet i skarpe vendinger kritiserer hans synspunkter og optræden på blandt andet Facebook, så er han en gevinst for Venstre. Det mener Lotte Hansen, BTs politiske kommentator.

 

– Han kan give Venstre, eksempelvis blandt de yngre vælgere, lidt mere spændvidde. Han er, hvad Connie Hedegaard var for de Konservative på et tidspunkt, siger Lotte Hansen til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun konstaterer, at Søren Pind hverken minder om en direktør eller landmand, og derfor er han i stand til at appellere til de vælgere, som mange andre Venstre-folk har svært ved at nå.

– Han er den skæve, semi-intellektuelle Venstre-mand, som godt kan lide at sige tingene lidt firkantet og ligeud. Sådan en profil vil man gå langt for i Venstre, fordi indimellem siger han ting, som de andre ikke kan sige, men som, de måske nok synes, er meget komfortable, siger hun.

Ekstra Bladet skriver søndag, at flere af Søren Pinds partikolleger er særdeles utilfredse med hans udenrigspolitiske markeringer. En anonym Venstre-politiker mener, at Søren Pinds udmeldinger er direkte skadelige for partiet.

– Det er ragende galt. Ingen andre Venstre-politikere kan slippe af sted med at skilte med deres personlige mening, når den går mod partilinjen. Han er jo udenrigsordfører, den mand. Tidligere minister – måske kommende udenrigsminister, siger vedkommende, der ønsker at være anonym, til Ekstra Bladet.

Lotte Hansen har svært ved at se Søren Pind som udenrigsminister efter en borgerlig valgsejr:

– På udenrigsministerposten er det så farligt, hvad man siger. Udenrigsminister og bramfri er bare to ting, der ikke rimer. Man skal aldrig sige aldrig, men for mig vil det være en overraskelse, hvis han bliver udenrigsminister, siger hun og tilføjer:

– Jeg tror derimod, at han kunne blive en markant minister inden for et mere værdipolitisk område, siger hun.

Lotte Hansen vurderer ikke, der ligger mange strategiske overvejelser bag Søren Pinds optræden på eksempelvis Facebook.

– Jeg tror bare, at han skriver og siger det, han har lyst til. Så må han tage ballen efterfølgende, og det har han jo gjort nogle gange, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Søren Pind.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu