Kommentator: Sass puster til ilden

25. januar 2013 10:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommentator: Sass puster til ilden
Billede mangler

Socialdemokraternes gruppeformand risikerer at sætte gang i endnu flere spekulationer om dronningemord, når han afviser, at der er noget om snakken.

 

Det mener politisk redaktør på Radio24syv, Jesper Termansen.

– Det er ikke min oplevelse, at den debat om kupplaner er så intens lige nu, som den var for noget tid siden. Han (Sass, red.) er jo med til at puste til ilden og formentlig sætte gang i endnu flere spekulationer, siger Termansen.

Henrik Sass Larsen mener ikke selv, han risikerer at puste til ilden med sin udmelding. For spekulationerne om, hvorvidt Socialdemokraterne ønsker en ny partiformand, er fortsat varme.

– Jeg er blevet spurgt utallige gange inden for den seneste måned til min holdning til alle de rygter, og der har jeg valgt ikke at sige noget. Men det, at jeg ikke siger noget, gør, at jeg bliver inddraget i alle mulige spekulationer om, at man vil udskifte formanden, siger gruppeformanden.

Spekulationerne begyndte før jul, da finansminister Bjarne Corydon (S) i et interview blev spurgt til sine ambitioner om at blive partiformand. Her svarede han, at man »ikke skråt kan afvise eller give garantier for noget som helst.«

Efterfølgende bragte Weekendavisen en artikel, der beskrev en stærk utilfredshed med Thorning internt i partiet. At Sass Larsen nu – to uger senere – går i medierne og afviser alt, er en uforståelig krisestyring, mener Jesper Termansen.

– Hans udtalelser indikerer, at han er nødt til at gøre det her for at dæmme op over for spekulationer, og så tænker man: Er der mere intense spekulationer internt i Socialdemokraterne, end vi er klar over? Han løber jo risikoen for, at folk nu spekulerer i, at der er noget om snakken, siger Radio24syvs politiske redaktør.

På årets første pressemøde i januar afviste Helle Thorning-Schmidt selv at kommentere på rygterne, fordi Weekendavisens artikel var baseret på anonyme kilder.

– Jeg har meget lidt respekt for anonyme kilder. Hvis de har noget at sige, må de komme frem og sige det til mig, sagde statsministeren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu