ANNONCE

Kommentator: Villy må rette ind efter Helle

12. december 2011 10:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommentator: Villy må rette ind efter Helle
Billede mangler

SF holder krisemøde om eurolandenes nye stramme budgetaftale i dag.
Formand Villy Søvndal har nemlig fået et rap over nallerne af De Radikale, fordi han i weekenden spredte skepsis over mere magt til EU.
Udenrigsministeren er dog først og fremmest minister og dernæst formand for SF. Derfor må han rette ind efter resten af regeringens positive EU-linje.
“Problemet er, at han er nødt til at være mere udenrigsminister end SF-formand. Han er nødt til at ligge en linje sammen med regeringen, og der er der ingen tvivl om, at det er Helle Thorning-Schmidt, der bestemmer. Søvndal må derfor rette ind, hvis han vil være udenrigsminister,” siger politisk kommentator Troels Mylenberg til Newspaq.
Villy Søvndal sagde i weekend, at han ikke umiddelbart bakker om en den nye aftale, fordi den blokere for regeringens kickstart af økonomien. EU-skepsissen er i tråd med partiets oprindelige linje, og der venter derfor en heftig SF-debat.
“SF har den problemstilling, at de er trynet i regeringen, og der er noget af baglandet, som rumler lidt over. Det her er en mulighed for at rumle lidt højere, og det kan godt blive lidt drabeligt, ” siger Mylenberg.
Han vurderer, at partiet godt kan diskutere problematikken, men i sidste ende må man følge resten af regeringens holdning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu