ANNONCE

Kommentatorer: Helle Thornings nytårstale var renset for politik

2. januar 2012 08:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommentatorer: Helle Thornings nytårstale var renset for politik
Billede mangler

“Forsigtig og tynget tale,” “dumpekarakter” og ” moralsk pegefinger.”
 
De politiske kommentatorer fra landets største medier lyttede opmærksomt med, da Helle Thorning-Schmidt (S) holdt sin første nytårstale som statsminister og dommen er nogenlunde enslydende:
Talen levede ikke op til forventningerne.
 
På den politiske netavis Altinget synes politisk analytiker, Rasmus Nielsen, at Helle Thorning-Schmidt holdt en tale renset talen for konkret politisk ambition.
“Talen er meget forsigtig og tynget af den dårlige økonomi. Den er renset for reformer og udspil og løfter,” siger Rasmus Nielsen til Politiken.
 
Han savnede blandt andet, at statsministeren skabte et projekt, ligesom Lars løkke Rasmussen (V) for et år siden lovede et opgør med efterlønnen.
“Statsministeren siger, der kommer mange magre år, og at regeringen i 2012 vil bidrage til at rette op på krisen, men hun anviser ikke, præcis hvordan hun vil gøre det, og det er et svagt punkt,” siger Rasmus Nielsen til Politiken.
 
Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, synes, er talen politisk set var lige til skraldespanden.
“Med lidt god vilje kan statsministeren tildeles en middelgod karakter for sin nye realisme, når det gælder om at opregne krisens alvor for Danmark. Men hun indkasserer dumpekarakterer, når det handler om at præsentere løsninger, som kan bringe kongeriget på afstand af krisen,” siger Thomas Larsen ifølge Berlingske.
 
Han savnede også, at statsministeren gav nogle bud på, hvordan man kunne løse de udfordringer, Danmark står overfor.
“Når krisens udfordringer trækkes så sort op, som det skete i talen, burde det være indlysende for regeringschefen og hendes rådgivere, at de i det mindste måtte stå parat med skitser til løsninger. I modsat fald ender en nytårstale blot som en uforløst stiløvelse,” siger Thomas Larsen.
 
DR’s politiske analytiker, Jens Ringberg, mener, at talen bevidst skruede ned for det politiske indhold for at tegne et mere personligt billede af landets nye statsminister.
“Man har forsøgt at give danskerne et indtryk af, hvad det er for en person, der er blevet statsminister, og hvad det er for værdier, hun repræsenterer, og så er der tid til at tale konkret politik på et andet tidspunkt,” siger Jens Ringberg til Poltiken.
Kilde: Politiken, Berlingske
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu