Kommentatorer: Özlem styrer mod nedelag

15. april 2012 12:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommentatorer: Özlem styrer mod nedelag
Billede mangler

Folketingsmedlem Özlem Cekic (SF) er på kamikaze-kurs.
Det vurderer to politiske kommentatorer, efter hun stædigt kræver en afstemning om højere boligskat, selvom hun er i strid modvind fra alle sider i partiet på SF’s landsmøde i Kolding.
“Özlem Cekic er måske ikke udstyret med den store taktiske sans. Hun styrer lidt mod et nederlag, der er med til at marginalisere hende i partiet,” siger Hans Mortensen, forfatter til bogen om SF’s historie og vej til magten, til Newspaq.
Også politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane, ser Cekic krav som et politisk selvmål.
“Nogen burde måske have hjulpet hende lidt med at være lidt mere taktisk i den her situation,” konstaterer hun nøgternt på landsmødet til Newspaq.
Begge er enige om, at Özlem Cekic nu kommer endnu længere væk fra magt og respekt i partiets egne rækker.
“Hun havde Carina, som var slem for hende, og nu får hun den her. Når hun formentlig taber afstemningen om boligskatten, så gør hun det endnu sværere for sig selv at komme tilbage,” forklarer Elisabet Svane.
Begge har svært ved at forklare, hvorfor Cekic holder fast i kravet om en afstemning blandt de 421 stemmeberettiget på landsmødet. Men der kan være en vis portion personlig i spil.
“Det kan tyde på en vis stædighed og vedholdenhed, men det er ikke noget, der giver hende en politisk sejr eller får hende til at stå i en stærkere position i SF,” fortæller Hans Mortensen.
Özlem Cekic siger selv til Newspaq, at hun mener, at SF skal kunne give udtryk for politik, som ikke nødvendigvis flugter med resten af regeringen. Hun mener derfor, at forslaget skal kunne diskuteres frit, og ser i øvrigt ikke nogen problemer, hvis det stemmes ned.
Senere i dag skal medlemmer i SF så stemme om, hvad de mener, der skal ske med boligskatten. Flere SF-kilder vurderer dog, at Özlem Cekic taber med et brag.
Medlemmerne skal også stemme om, hvem der skal være næstformand eller formænd. Der er tre kandidater; nuværende nsætformand Meta Fuglsang, Lejre-borgmester Mette Touborg og landsledelsesmedlem Mattias Tesfaye. De to sidste vil helst dele posten mellem sig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu