Kommer dit vand fra dette vandværk? Så skal det koges før brug

13. december 2017 21:42 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der er for mange bakterier i vandet for tiden.

Kommer dit vand fra dette vandværk? Så skal det koges før brug
Vejle Kommune oplyser, at borgere i Vesterlund skal koge drikkevandet. Arkivfoto.

Hvis du og din familie får jeres vand fra Vesterlund Vanværk, skal du koge dit drikkevand. Det betyder, at borgere i Vesterlund og omegn ikke må drikke vand direkte fra hanen for tiden. Det oplyser Vejle Kommune. 

Årsagen er den, at der er fundet for mange bakterier i vandet fra Vesterlund Vandværk, og embedslægen anbefaler derfor, at vandet koges før indtagelse. Vejle Kommune skriver, at vandet skal spilkoge i ét helt minut, før det er brugbart.

Bruger du elkeddel til at varme dit vand med, er der det problem, at ikke alle kedler kan holde vandet varmt ved en fast temperatur. Er du i den situation, er du nødt til at koge vandet op gentagne gange for at sikre, at det spilkoger i det anbefalede minut.

Badevand og risiko for sygdom

Vejle Kommune skriver, at man godt kan gå i bad i vandet, hvis ikke man drikker af det, og tænderne skal børstes i kogt – men ikke kogende – vand. Drikker du af vandet, er der en risiko for, at du bliver syg, og i så fald skal du søge læge.

Ifølge Vejle Kommune vil vandværket selv kontakte deres brugere, når vandet igen kan drikkes uden at være kogt på forhånd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu