Kommunal begejstring over kontanthjælpsreform

25. februar 2013 14:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommunal begejstring over kontanthjælpsreform
Billede mangler

Regeringen vil stramme reglerne for kontanthjælp og blandt andet halvere tilskuddet til unge, der er i stand til at tage en uddannelse.

 

Målet er at få flere danskere væk fra passiv forsørgelse, et mål man deler i Kommunernes Landsforening (KL), som derfor leverer uforbeholden ros til regeringens reformudspil.

»Regeringen lægger op til en tidlig og aktiv indsats over for alle unge under 30, med et entydigt fokus på uddannelse. Det er helt i overensstemmelse med KLs synspunkter,« siger Jacob Bundsgaard (S), formand for KLs arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg.

»Det er også en rigtig tanke, at de, der kan selv, skal selv, og at der derfor strammes op om rådighedsreglerne. Samtidig med, at vi skal bruge flere kræfter på at hjælpe de svage ledige, der har behov for en stærkere indsats, blandt andet med særlige ressourceforløb og en koordinerende sagsbehandler,« siger han.

Ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) skal reformen også mindske bureaukratiet i forbindelse med kontanthjælpen, blandt andet ved at fjerne flere proceskrav på beskæftigelsesområdet. Det løfte vil kommunerne holde ministeren op på, fastslår Jacob Bundsgaard.

»I KL vil vi have et meget skarpt fokus på, om reformen lever op til ministerens intention om at gøre op med bureaukratiet og de stive regler. Det er vigtigt, at den tværfaglige og helhedsorienterede indsats for svage ledige ikke udmøntes, så der indføres nye proceskrav, der regulerer, hvad der skal gøres, ned i mindste detalje,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu