Kommunalt ansatte når forlig med KL

16. februar 2013 06:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommunalt ansatte når forlig med KL
Billede mangler

De kommunalt ansattes forhandlingsfællesskab KTO indgår lørdag morgen det, som FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen, kalder et »magert forlig« med Kommunernes Landsforening (KL). Ifølge FOA betyder overenskomstforliget en lønstigning på 1,97 procent over de kommende to år.

 

»Der er tale om et magert forlig, som i høj grad må betegnes som et resultat af den økonomiske krise,« siger Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

»Vi har været fokuseret på at bevare reallønnen, men jeg tør ikke lægge hovedet på blokken på, at de aftalte lønstigninger fuldt ud vil kunne matche de næste års prisstigninger. Desværre. Men den hidtidige reguleringsordning videreføres, Og vi har fået bremset de meget firkantede arbejdsgiverkrav, som vi desværre har oplevet denne gang,” lyder det videre fra forbundsformanden.

Den såkaldte tryghedspulje, som ved sidste overenskomstforhandling for to år siden, bliver videreført i dette KTO-forlig. Den giver mulighed for opkvalificering og efteruddannelse af de ansatte, der på grund af kommunale besparelser får besked på at se sig om efter et nyt job.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu