Kommunalt ansatte skal skodde smøgen

29. juni 2012 13:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommunalt ansatte skal skodde smøgen
Billede mangler

Det skal være slut med rygepauser i arbejdstiden for ansatte i landets 98 kommuner.
Det er et af forslagene fra Sundhedsstyrelsen, der i dag kommer med i alt fem forebyggelsespakker, der skal hjælpe kommunerne med at gøre deres borgere sundere.
Og i forebyggelsespakken, der har fokus på tobak, fremgår det, at kommunens ansatte skal skodde smøgen i arbejdstiden, som det allerede er tilfældet i Odense.
Det skriver Politiken.
Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen, at røgen skal forbydes i alle kommunale sammenhænge – både indendørs og udendørs.
Derudover skal kommuner tage et større ansvar for at eliminere røgen fra kommunens borgere ved at “iværksætte en opsøgende, systematisk indsats over for ikke kommunale arbejdspladser med det formål at indføre total røgfrie miljøer,” lyder det.
Ifølge Sundhedsminister Astrid Krag (SF), behøver indsatsen ikke at stoppe på arbejdspladserne.
– Der er virkelig gevinster at hente, når 70 procent af alle rygere siger, at de gerne vil stoppe med at ryge. Nu handler det om at være opsøgende i boligområderne eller på jobcentrene, siger hun ifølge Politiken.
Sundhedsstyrelsen kommer med i alt 11 forebyggelsespakker, der skal hjælpe kommunerne i gang med den sundhedsmæssige forebyggelsesopgave, de overtog for fem år siden. I dag er de fem blevet præsenteret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu