ANNONCE

Kommunalt seminar: Skal foregå på luksushotel

7. februar 2020 11:41 | Af: Newsbreak.dk

Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune brugte sidste år 55.310 på Comwell i Nordsjælland for at diskutere besparelser. Nu tager udvalget samme tur. ”Helt uden for skiven,” lyder kritikken

Kommunalt seminar: Skal foregå på luksushotel
I 2019 brugte man 55.310 kroner på opholdet.. (Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix)

(Citathistorie fra Radio4)

Når Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune næste gang holder budgetseminar den 19.-20. februar 2020, så skal udvalget endnu engang – trods kritik – overnatte på Comwell i Nordsjælland.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det fortæller det socialdemokratiske udvalgsmedlem Sofie Seidenfaden til Radio4. Børne- og Ungdomsforvaltningen ved Københavns Kommune bekræfter oplysningen.

Udvalget har ellers mødt stor kritik for deres seminarudflugt i 2019. På seminaret stod prioriteringer og besparelser på børne- og ungdomsområdet centralt på dagsordenen, og som Ekstra Bladet tidligere har afdækket, så kostede opholdet i 2019 et samlet beløb på 55.310 kroner inklusive busturen til hotellet.

Samtidig har Københavns Kommune vedtaget nye regler for netop møder og seminarer for de ansatte i kommunen. I de nye regler fremgår det, at ”ved interne møder er udgangspunktet, at der ikke ydes forplejning.”

Gør det igen

Derfor falder det næstformand hos Landsforeningen for Socialpædagoger Jan Hoby for brystet, at udvalget gentager arrangementet.

– Det er helt uden for skiven, at de gør det igen. Vi har lavet store besparelser og vender hver en krone i kommunen på børne- og ungdomsområdet. Når kommunens ansatte kan leve af kantinemad og holde møder i almindelige mødelokaler, så kan jeg ikke forstå, at udvalget ikke også kan, siger Jan Hoby til Radio4.

Også udvalgsmedlem Anna Hede (DF) er kritisk.

– Jeg mener, at borgernes penge skal bruges på kernevelfærd, der kommer borgerne til gode. Derfor giver det heller ikke mening at bruge penge på at holde møder og seminarer udenfor Rådhusets udmærkede lokaler, siger Anna Hede, medlem af Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune for Dansk Folkeparti.

Udvalgsmedlem Sofie Seidenfaden (S) siger til Radio4, at hun mener, at de 55.310 kr., som Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune brugte på budgetseminaret i februar 2019, er ”inden for rimelighedens rammer”.

Svære diskussioner

Hun kalder det ”helt fint” at afholde de to heldagsmøder i Comwells konferencelokale, og hun fremhæver, at omgivelserne betyder noget.

– Det betyder noget, at man ikke sidder i det mødelokale (…) og kan være et andet sted, hvor der er gode muligheder for at komme lidt længere ned i nogle rigtig svære diskussioner, siger Sofie Seidenfaden (S).

Radio4 har været i kontakt med de resterende medlemmer af Børne- og Ungdomsudvalget.

Udvalgsmedlem Helle Bonnesen (K) siger til Radio4:

– Det er alene Borgmesteren, som er vært ved vores møder og som inviterer. Og det er alene hans beslutning, hvor vi skal mødes, siger Helle Bonnesen, medlem af Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune for Konservativ Folkeparti.

Konflikt

Ifølge udvalgsmedlem for Enhedslisten Gorm Gunnarsen er det afgørende, at udvalget har en ”skærpet opmærksomhed” på brugen af midler, og udvalgsmedlem for Venstre. Han fremhæver, at ”budgetseminaret netop er blevet afholdt på et sted, hvor kommunen har en indkøbsaftale”.

Det argument giver Jan Hoby fra Landsforeningen for Socialpædagoger ikke meget for.

– Jeg kan ikke forstå, at de ikke selv kan se det. Når vi i Landsforeningen for Socialpædagoger har møder med politikerne, så mødes vi til kaffe, vand og frugt i kommunens mødelokaler. Og der må jeg bare sige: Hvad er det, der afstår udvalget fra at bruge de faciliteter, de allerede har til rådighed?, siger Jan Hoby, næstformand i Landsforeningen for Socialpædagoger, til Radio4.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) har ikke ønsket at kommentere sagen over for Radio4.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu