ANNONCE

Kommune brager frem i smittestatistik

21. september 2020 14:57 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

418 nye tilfælde af coronasmitte er mandag blevet bekræftet.

Mellem søndag og mandag har 418 personer fået et positivt svar på en coronapodning foretaget i Danmark, fremgår det af Statens Serum Institut (SSI), der står for at tælle sammen og præsentere oplysningerne.

Den seneste tids store stigning i antallet af nye smittede betød i begyndelsen af efteråret ikke den store forskel i indlæggelser og dødsfald. Vi er heller ikke i nærheden af de kaotiske tilstande i foråret, men der bliver dog gradvist flere og flere nye indlæggelser.

I løbet af det seneste døgn er 16 personer blevet indlagt på grund af smitte med coronavirus i Danmark. I alt er 75 personer indlagt af samme årsag på et hospital i Danmark. Der har dog været udskrivelser, så den reelle stigning fra søndag til mandag er på otte personer.

Eftersom der er registreret to dødsfald er det da heller ikke utænkeligt, at det er medvirkende. I Danmark registreres ens død som relateret til coronakrisen, hvis man dør indenfor 30 dage efter en positiv-test.

Der er ikke sket en ændring i antallet af indlagte, der får hjælp af en respirator til at trække vejret, det gør tre. Søndag var ni personer på intensiv. Det tal er nu 12.

Godt spredt

Coronavirus er i den grad i vores samfund, og det høje smittetal har medført, at der ikke er tale om egentlig lokale udbrud. Aktuelt er der over de seneste syv dage så mange smittede i 60 af landets kommuner, at de er overskredet, hvad myndighederne kalder den kritiske grænse.

Værst står det til i Ishøj, hvor 58 nye bekræftede tilfælde på syv dage har medført, at incidenstallet i kommunen nu er på 254. Det betyder, at der er så mange smittetilfælde, at for hver 100.000 indbygger er der 254 smittede.

Det er den lettest sammenlignelige metode, men der er selvsagt demografiske forskelle, der gør det umuligt at udlede andet end, at smitten spredes særdeles meget i forhold til, hvor mange beboere der er.

I Vallensbæk, der er nummer to på listen, er der 187 smittede per 100.000 indbyggere. I galleriet over artiklen kan du se de seks kommuner, hvor der er mest smitte i øjeblikket. En jysk kommune stormer frem på listen.

Ellers er det faktisk tydeligt, at det især er på den københavnske vestegns, det ser værst ud med smittespredningen. Styrelsen for Patientsikkerhed, der står for smittesporing, har tidligere fastslået, at det især er ved private arrangementer, smitten spredes. Det sker ved såkaldte superspreder-events.

Regeringen har indført restriktioner, der skal sikre, at smittespredningen igen slås ned.

Fakta

Nye restriktioner gælder fra lørdag 19. september

* Restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 i hele landet. Også hvis der er tale om private arrangementer på restaurationerne.

* Der indføres krav om mundbind eller visir, når man står eller går på en restaurant indføres i hele landet. Og det gælder både gæster og ansatte.

* Fester i private hjem bør også lukke klokken 22, men det er en anbefaling og ikke et lovfæstet krav.

* Både private og offentlige arbejdspladser opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra, i det omfang det er “muligt og hensigtsmæssigt”.

* Der indføres skærpede besøgsrestriktioner på sygehuse og plejehjem.

* Forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer i hele landet. Arrangementer, hvor man sidder ned, vil det dog fortsat være tilladt at være op til 500 personer. Det gælder eksempelvis sports- og kulturarrangementer.

* Myndighederne opfordrer borgere til at rejse med offentlig transport uden for myldretiden.

* Derudover opfordres borgerne til generelt at begrænse deres sociale samvær.

* Restriktioner og anbefalinger gælder fra lørdag 19. september og indtil videre frem til 4. oktober. De er senere forlænget frem til 31. oktober.

Kilde: Regeringen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu