ANNONCE

Kommune klar til at hyre folk uden dagpenge

17. august 2012 15:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommune klar til at hyre folk uden dagpenge
Billede mangler

Arbejdsløse får nu en hjælpende hånd i Frederikshavn Kommune, hvis de mister dagpengene ved årsskiftet.
Kommunen står nemlig klar til – om nødvendigt – at ansætte de omkring 60 ud af 500 dagpengemodtagere, som mangler op til 374 timer for at optjene ret til endnu en periode på dagpenge, og som ellers vil stå helt uden en indkomst.
– Vi har ikke penge til at skaffe alle 500 arbejde i et år. Derfor kommer hjælpen kun til at gælde personer, der mangler 20 procent eller færre timer i en ny periode på dagpenge, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget, Søren Visti Jensen (SF), til DR Nordjylland.
Den tidligere regering vedtog sammen med De Radikale i forbindelse med dagpengereformen, at det kræver mindst 12 måneders fuldtidsarbejde i løbet af tre år, hvis en langtidsledig igen skal have dagpenge.
Og de langtidsledige, som altså har gjort en indsats for at få arbejde nok til at nå de 12 måneder, vil få hjælp af kommunen. Det vil koste kommunen 3 millioner kroner at hjælp de omkring 60 arbejdsløse.
Inden for det kommende år vil op mod 1000 ledige borgere i kommunen være i risiko for at falde ud af dagpengesystemet. Omkring 500 af dem er i fare for at gå fra hus og hjem, fordi de ikke er berettiget til kontanthjælp eller anden offentlig støtte.
Kommunens arbejdsmarkedsudvalg træffer mandag beslutning om tiltaget, og forvaltningen konstaterer i arbejdspapirerne samtidig, at regeringens “Kick Start” ikke markant har forbedret situationen på arbejdsmarkedet.
Udgiften til at få de ledige tilbage på dagpenge er beregnet ved, at de får tilbudt en 37 timers arbejdsuge i 11 uger med en timeløn på 120 kroner i timen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu