ANNONCE

Kommune lækker ved en fejl 2233 CPR-numre

29. oktober 2020 18:58 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

To borgere har blandt andet haft adgang til oplysningerne.

Kommune lækker ved en fejl 2233 CPR-numre
De mange personlige oplysninger blev delt ved en menneskelig fejl, lyder det. Genrefoto.

Aalborg Kommune har ved en fejl givet to personer adgang til 2233 borgeres personnumre samt oplysninger om 36 personer med navne- og adressebeskyttelse. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Fejlen er sket i forbindelse med behandling af to klagesager ved Planklagenævnet. Her har to personer klaget over en byudviklingsplan, og de to personer, samt sagsbehandlere ved Aalborg Kommune og Planklagenævnet har alle haft adgang til oplysningerne.

– Det er en menneskelig fejl hos en af vores medarbejdere. Vi skulle have sløret de personfølsomme oplysninger. Det er de ikke blevet, og vi beklager dybt og lægger os fladt ned, siger vicedirektør i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Frede Aagren til TV2 Nord, der har omtalt sagen.

Sådan gik det galt

Oplysningerne var at finde i en forsendelsesliste, hvor navne, adresser og CPR-numre var nedskrevet, og hvor de forskellige personlige oplysninger altså skulle have været sløret. Listen blev sendt til de to parter i klagesagerne, og var altså også tilgængelige for forskellige ansatte i Aalborg Kommune og Planklagenævnet.

Kommunen understreger i pressemeddelelsen, at oplysningerne ikke har været offentligt tilgængelige, men man betragter alligevel sagen som et brud på persondatasikkerheden, og sagen bliver derfor anmeldt til Datatilsynet.

– Det er rigtig beklageligt, at vi har haft et sikkerhedsbrud, for vi arbejder intenst på at undgå, at den slags sker. Sikkerhedsbruddet er naturligvis anmeldt til Datatilsynet, ligesom vi – sammen med Planklagenævnet – har sendt en formel underretning til de berørte borgere, siger Frede Aagren i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu