Kommune politianmeldt for børnevold

3. juni 2012 13:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommune politianmeldt for børnevold
Billede mangler

Den lille spinkle pige vrider sig, sparker og skriger. Og skriger igen. Og igen.
To voksne, en hærdebred mand og en kvinde, har løftet hende op fra sofaen og bærer hende gennem stuen, gangen og ud af huset, mens hun af alle kræfter kæmper imod. Hun forsøger at klamre sig til sofaen, stole, borde og de personer, der er tæt på hende, stemmer benene mod dørkarmen, alt imens hun skriger af angst og smerte. Til ingen nytte.
Må man behandle et barn sådan?
Børns Vilkår mener nej.
De har meldt Næstved Kommune til politiet for vold og mener, at barnets rettigheder er blevet krænket, og at pigen – som hedder Amy – er blevet frihedsberøvet, isoleret og berøvet kontakt med de få voksne, hun har tillid til.
Det skriver Politiken Søndag.
– Vi mener ikke, at kommunen har hjemmel i loven til at fjerne Amy med magt på den måde, som det skete her, siger formand for Børns Vilkår, Peter Albæk, til Politiken.
– Pigen var allerede tvangsfjernet hjemmefra, og de ville bare flytte hende til et andet anbringelsessted, siger han.
Den voldsomme episode fandt sted 8. marts, da Amy, som på det tidspunkt var 11 år, skulle flyttes fra sin plejefamilie til en døgninstitution.
Næstved Kommune har vurderet, at hun skal på et opholdssted med professionelle pædagoger, mens pigen selv vedholdende har udtrykt stærkt ønske om at blive i plejefamilien. Der er ingen kritik af forholdene i den erfarne plejefamilie.
Professor i socialret ved Københavns Universitet Kirsten Ketscher vurderer – uden at kende detaljerne i den konkrete sag – at Næstved Kommune, som fik assistance af politiet, har et problem.
– Man må ikke bruge fysisk vold over for børn. Man skal have et retsgrundlag for at udøve magt mod andre mennesker – også børn. siger Kirsten Ketscher til Politiken.
Næstved Kommune står imidlertid fast på at have handlet korrekt, siger børne- og kulturdirektør Per B. Christensen.
– Vi ser selvfølgelig med alvor på, at Børns Vilkår melder os til politiet. Men politiet var til stede, og det er min opfattelse, at kommunen kun brugte den fornødne magt til at gennemføre det her, siger han til avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu