ANNONCE

Kommune siger nej til facere

30. august 2019 22:19 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Facere møder heller ikke megen glæde blandt befolkningen.

Kommune siger nej til facere
Scanpix tog i 2012 billeder af facere på job. Fra venstre Oscar Bergholz og Sølve Solbjørn Skov. I dag siger flere kommuner nej til visse facere. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix.

Groft sagt halvdelen af alle danskere vælger at gå i en bue udenom en facer, de møder i bybilledet. Det skriver YouGov i en pressemeddelelse..

YouGov har spurgt 2000 danskere om deres holdning til facere, og her kan man få en idé om, hvorfor flere danske kommuner vælger at sætte grænser for, hvor facere må være i danske byer.

DR Nyheder skriver eksempelvis, at Herning Kommune helt har forbudt en række facere at opholde sig i Herning by.

– Det skræmmer vores shoppende folk væk, siger citychef i Herning, Allan Kristensen, til DR Nyheder.

Resultaterne af YouGovs undersøgelse er blevet samlet i en såkaldt NGO-rapport.

Her kan man læse, at 44% af de adspurgte finder facere irriterende.

Man kan også læse, at 33% adspurgte er så generede af facere fra organisationer, at det faktisk påvirker de adspurgtes holdning til selve organisationen negativt.

25% af de adspurgte mener at faceere er for aggresive, 16% mener, at facere burde forbydes og blot 5% svarer, at de gerne taler med facere.

5% svarer også, at de synes, at facere er en gode måde at få støtte og/eller nye medlemmer på.

Få får lov

I Herning Kommune har man særligt lyttet til den del af befolkningen, der ikke gidere facere mere. Forbuddet mod facere blev vedtaget 25. juni, og det er kun facere fra velgørende organisationer, eksempelvis Red Barnet eller Kræftens Bekæmpelse, der er undtaget fra forbuddet.

DR Nyheder skriver, at flere andre kommuner overvejer at gøre noget ved facere.

Du kan hos DR Nyheder læse om, hvad man vil i Aarhus, hvor tilgangen er anderledes end i Herning, og i Viborg, hvor man er meget klar i spyttet, hvad holdningen til facere angår.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu