Kommune tager egne i stedet for akutjobbere

22. november 2012 10:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommune tager egne i stedet for akutjobbere
Billede mangler

Hvis valget står mellem en akutjobber og en opsagt medarbejder, så vælger vi den opsagte medarbejder, fastslår borgmester Arne Boelt.
– Vi skal desværre ud at fyre ansatte som følge af besparelser på de kommende års budgetter. De skal selvfølgelig have førsteret til ledige stillinger, siger han til DR Nordjylland.
Kommunerne har forpligtet sig til at ansætte et vist antal arbejdsløse, der er i fare for at ryge ud af dagpenge-systemet.
Men på grund af besparelserne på næste års budget – med deraf følgende fyringer – er det langt fra sikkert, at Hjørring kan bidrage med særligt mange akut-job.
– Der må de andre kommuner, som ikke har måtte spare, vise og tage et større ansvar. Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan. Men der er ingen, der får mig til at tage andre folk ind, så længe nogle af vores egne ansatte mangler et job, siger Arne Boelt.
Arne Boelt siger, at kommunens beslutning er udtryk for ganske almindelig ordentlig personalepolitik. En politik, der blev blev bekræftet på økonomiudvalgets møde i går.
– Hvis man skal af med medarbejdere, der har været i jobbet i mange år, så har man også pligt til at sikre dem førsteret til stillinger, der kan bringe dem tilbage på arbejdspladsen igen. Det er aftaler, jeg har indgået lang tid før regeringen lavede sin akutjob-aftale, siger han.
Også Brønderslev Kommune fastholder den nuværende praksis med først at opslå ledige stillinger internt, så fyrede medarbejdere får fortrinsret til stillingerne.
Aalborg Kommune har derimod besluttet at suspendere interne opslag
Staten, regionerne, kommunerne og de private arbejdsgivere har forpligtet sig til at skaffe 12.500 akutjob. Af dem skal kommunerne skaffe de 3.000 job.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu