Kommune trækker gave til dronningen af Danfoss tilbage

13. februar 2013 15:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommune trækker gave til dronningen af Danfoss tilbage
Billede mangler

Da Bitten Clausen, enken efter Danfoss-grundlæggeren Mads Clausen og mangeårigt bestyrelsesmedlem i milliardvirksomheden, sidste år fyldte 100 år, ville Sønderborg Kommune gerne hylde bysbarnet.

 

Kommunen foreslog derfor at navngive gaden Nordborgvej til Bitten og Mads Clausens Vej, men nu har kommunen trukket sin gave tilbage.

Navneændringen blev ganske enkelt mødt med så store protester fra beboerne på vejen, at kommunen ændrede mening, oplyser den i en pressemeddelelse.

»Forslaget om at en del af Nordborgvej skal ændre navn, trækker kommunen tilbage. Vi tager kritikken af forslaget til efterretning. Det har aldrig været hensigten at genere hverken borgere eller virksomheder med adresse på den pågældende strækning af Nordborgvej – stykket fra Ketting til Danfoss«, står der i pressemeddelelsen.

Borgerne på Nordborgvej var utilfredse med, at gadenavnet var alt for langt, og at lokale virksomheder skulle bruge penge på at ændre alt fra visitkort til skilte og brevpapir. Samtidig skulle alle huse på gaden have nye husnumre – en udgift, som beboerne selv skulle dække, og som for nogles vedkommende kunne blive en bekostelig affære, fordi deres husnumre skulle hugges ud af muren. Det fik ifølge TV Syd beboerne til at slå hælene i og indsamle underskrifter mod navneændringen.

Og nu har kommunen altså valgt at lytte til protesterne. Men det har ikke vakt utilfredshed hos Danfoss-familien, forsikrer borgmester Aase Nyegaard (Fælleslisten).

»Tilbagekaldelsen af forslaget sker i fuld overensstemmelse af familien Clausen«, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Dronningen af Danfoss, som Bitten Clausen også kaldes lokalt, kan da også glæde sig over, at hun trods alt får en gave af Sønderborg. Udover navneændringen af Nordborgvej havde kommunen nemlig også besluttet at opkalde en central plads i forbindelse med et nyt havneprojekt i byen efter den foretagsomme kvinde og hendes mand, og så snart den er etableret, kan sønderborgenserne gå tur på Bitten og Mads Clausens Plads.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu