Kommuneformand rystet over sydjysk smædekampagne

18. februar 2013 16:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommuneformand rystet over sydjysk smædekampagne
Billede mangler

Formand for Kommunekontaktrådet i Midtjylland, Anders G. Christensen (V), er rystet over afsløringerne af, at Region Syddanmark har betalt over én million kroner til PR-bureauet Waterfront, der skulle skabe en negativ kampagne omkring planerne om en fast forbindelse over Kattegat.

 

»Det er i hvert fald en ny trend, hvis vi skal til at bruge skattepenge på at modarbejde hinandens projekter,« lyder det fra Anders G. Christensen.

Spørgsmål: Region Midtjylland skyder også penge ind i driften af Kattegatkomiteen, som udfører lobbyarbejde for at fremme en Kattegatforbindelse. Hvad er forskellen?

»Jeg har det fint med, at man bruger skattekroner på at underbygge og kvalificere beslutningsgrundlaget for nogle ønskede investeringer, sådan som vi gør i Kattegatkomiteen. Men det er noget andet at bruge skattepenge på at undergrave og skabe negativ kampagne omkring andre regioners projekter. Det hører ingen steder hjemme,« siger Anders G. Christensen.

Han anslår, at driften af Kattegatkomiteen årligt koster de midtjyske skatteborgere 150.000 kroner til et sekretariat, der betjenes af medarbejdere fra regionen og fra Aarhus Kommune. Desuden har komiteen siden 2007 fået udarbejdet fire rapporter til en samlet pris af 1,2 millioner kroner.

Anders G. Christensen mener, at politikere og embedsmænd i Region Syddanmark har misforstået, hvordan Kattegatforbindelsen tænkes skruet sammen.

»Kattegatforbindelsen skal være brugerfinansieret på samme måde som Storebælts-, Øresunds- og den kommende Femern-forbindelse. Det kommer ikke til at betyde færre investeringer i andre dele af landet. Tværtimod vil realiseringen af en forbindelse over Kattegat kunne frigive midler til trafikinvesteringer andre steder, fordi man med en Kattegatforbindelse ikke behøver at bruge milliarder af kroner på at rette skinner ud mellem Odense og Aarhus,« siger Anders G. Christensen.

21Søndag afslørede søndag aften, at Region Syddanmark har brugt omkring en million kroner på en medieindsats, der skulle skabe »tvivl og usikkerhed om Kattegatprojektets muligheder«.

Professor Michael Steinicke fra Aarhus Universitet siger til DR, at regionen ikke har overholdt reglerne, da det kræver en udbudsrunde, når kontraktens værdi overstiger 500.000 kroner.

Direktør for Region Syddanmark, Mikkel Hemmingsen, sagde søndag til DR, at man ikke havde forudset, at opgaven ville blive så langvarig og overstige beløbet på 500.000 kroner.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF) bebudede mandag et udvalgsspørgsmål til erhvervsminister Annette Vilhelmsen (SF) om sagen, og SFs trafikordfører Jonas Dahl (SF) sagde ifølge P4 Østjylland, at han var rystet over regionens fremgangsmåde.

»Jeg kan ikke afvise lovtiltag, men jeg håber, at kommuner og regioner selv kan se, at det her er fuldstændig tåbeligt og finde en acceptabel arbejdsform,« siger han til P4 Østjylland.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har i øvrigt inviteret Kattegatkomiteen samt repræsentanter for Region Nordjylland og Region Syddanmark til et møde om en Kattegatforbindelse på onsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu