Kommunen vil fjerne sultestrejkende iranere

30. maj 2012 17:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommunen vil fjerne sultestrejkende iranere
Billede mangler

De sultestrejkende iranere, der befinder sig i Demokratihuset på Vesterbro, vil senere onsdag eller torsdag blive bedt om at forlade de kommunalt ejede lokaler. Hvis ikke asylansøgerne makker ret, bliver de politianmeldt.
Det fortæller Erik Bjørn Møller, der er presse- og kommunikationschef i Kultur og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.
– Der er tale om en ulovlig besættelse og ulovlig indtrængen. Derfor vil man anmode dem om venligst at forlade bygningen. Hvis ikke de gør det, bliver der indgivet en politianmeldelse, siger han til Ritzau og fortsætter:
– Så er det op til politiet at vurdere, om de vil gå ind med det samme, om de vil optage en dialog med iranerne, om de vil vente i 14 dage, eller om de vil gøre noget helt andet.
Erik Bjørn Møller understreger, at kommunen ikke tager stilling til asylansøgernes situation eller protest.
– Vi er nødt til at foretage os noget, når nogen trænger ulovligt ind i kommunens ejendomme.
Ifølge iranernes talsmand, Said Parvin, vil det dog ikke komme så vidt som en politianmeldelse. Han fortæller, at de 11 asylansøgere agter at forlade kommunens ejendom inden torsdag middag.
– Vi er ikke ude efter konflikter med kommunen eller politiet, siger Said Parvin til Ritzau.
Talsmanden mener, at kommunen behandler asylansøgerne urimeligt ved at præsentere dem for så kort en frist til at forlade ejendommen.
– Jeg skammer mig over at være københavner. Der må være en dør, der er åben for mennesker i nød og håbløshed, siger Said Parvin.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu