ANNONCE

Kommuner afviser ringere ældrepleje

7. januar 2012 15:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommuner afviser ringere ældrepleje
Billede mangler

Det behøver ikke betyde forringelser, bare fordi fire ud af ti plejehjem.
Sådan lyder det fra Kommunernes Landsforening, efter at en rundspørge fra Politiken til 65 kommuner viser, at 4 ud af ti plejehjem har spareplaner i år.
Mange ældre laver nemlig noget af arbejdet selv, forklarer formand for kommunernes social og sundhedsudvalg Anny Winther.
“I de fleste kommuner har man lavet en indsats, der hedder hverdagsrehabilitering, hjælp til selvhjælp, hvor vi har trænet ældre mennesker, som ikke har de funktionsevner, man havde tidligere, til netop at kunne klare flere ting i hverdagen,” siger hun til Newspaq.
Ældre Sagen kalder spareplanerne for “chokerende”, men i KL afviser man, at servicen på landets plejecentre bliver dårligere.
“Det er ikke dåbsattesten, der afgør, om man har brug for hjælp. Det er de funktionsevner, man har, og vi vil stadig hjælpe dem, der har størst behov,” siger Anny Winther.
Hun påpeger, at det er sund fornuft at spare på udgifterne til de yngre og selvhjulpne ældre i betragtning af, at stadig flere danskere lever længere – og bliver over 80 år.
“Det er rigtig vigtig, at vi har reserveret økonomi til at give dem en rigtig god hjælp på deres gamle dage,” siger Anny Winther (V), der også er borgmester i Rebild Kommune.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu