Kommuner bygger unødvendigt store stadioner for millioner

6. februar 2013 04:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommuner bygger unødvendigt store stadioner for millioner
Billede mangler

De tre fodboldklubber Silkeborg IF, SønderjyskE og Lyngby BK er i samarbejde med deres kommuner begyndt at bygge stadioner for i alt 92 millioner skattekroner. Det sker, fordi Dansk Boldspil-Union (DBU) kræver en stadionkapacitet på mindst 10.000 for at udstede en superligalicens. Og det er på trods af, at klubberne sjældent har mere end 3.000-4.000 gæster. Det skriver Politiken onsdag.

 

Senest bliver Silkeborg IF nødt til at bygge et stadion med 10.000 tilskuerpladser til 120 millioner kroner, hvoraf kommunen har bevilget halvdelen, selvom klubben kun har 3.051 tilskuere i gennemsnit. Det samme er tilfældet for SønderjyskE og Lyngby BK. Deres stadioner bliver renoveret, så de har plads til 10.000 gæster, selv om begge klubber har et tilskuergennemsnit på under 3.000.

– Det virker bizart, at vi skal have så stort et stadion, når vi aldrig har fulde tribuner. Vi vil gerne have et superligahold i kommunen, så vi er næsten nødt til at rette ind, men kravene er ude af takt med virkeligheden, siger Dorete Dandanell (SF), formand for kultur- og fritidsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune, til Politiken.

Jens Alm, ekspert i sportsanlæg fra Idrættens Analyseinstitut, mener, at DBUs licensregler er for strenge.

– Selv om det er en politisk prioritering, kan byrådet let føle sig presset til at bygge for stort, når DBU har magten til at tvangsnedrykke en klub, der ikke lever op til kravene, siger han og tilføjer, at det nu en gang må være klubben eller kommunen, der bedst kender størrelsen på sit publikum, hvorfor DBU bør tillade mindre stadioner.

DBUs generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, afviser kritikken.

– Vi vil gerne være med til at sætte nogle ambitiøse standarder for, hvad et stadion på øverste niveau i dansk fodbold bør have af minimumskapacitet. Det er det her bud. Men vi sidder jo ikke og laver de her licensregler om år efter år for at tilpasse dem efter, at bestemte klubber er i Superligaen, siger han til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu