Kommuner får lov til at bygge

11. april 2013 16:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommuner får lov til at bygge
Billede mangler

44 af landets kommuner har i dag fået grønt lys fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til at overføre lån for over 0,8 milliarder kroner til 2013.

 

Det skal sikre, at 219 konkrete anlægsprojekter – eksempelvis renovering og forbedring af folkeskoler, dagsinstitutioner, plejehjem, idrætsfaciliteter, sundhedshuse og veje – kan blive afsluttet. Det skriver Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

»Kommunerne har allerede udvist stort ansvar for og vilje til at investere og forbedre lokale skoler, børnehaver, plejehjem, idrætshaller og veje. De prioriterer effektivt og har bremset udviklingen i driftsudgifterne. Samtidig har regeringen allerede givet kommunerne mulighed for at skrue op for anlægsudgifterne med to milliarder kroner i 2013 i forhold til budgettet,« siger Margrethe Vestager i pressemeddelelsen.

»Jeg vil gerne kvittere for den lokale prioritering ved at understøtte, at 219 kommunale anlægsaktiviteter kan komme helt i mål i 2013 – til gavn for både borgere og for den lokale beskæftigelse,« siger hun.

Kun otte anlægsprojekter i tre kommuner har fået afslag, fordi ministeriet ikke mener, at projekterne er kommet i gang.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu