Kommuner igen beskyldt for løntilskudsmisbrug

14. juni 2012 14:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommuner igen beskyldt for løntilskudsmisbrug
Billede mangler

Stik imod reglerne er kommunerne nu også begyndt at ansætte ledige i løntilskud, når pædagogmedhjælperen, rådhusbetjenten eller sosu-medarbejderen er på ferie.
Hver fjerde af FOA’s tillidsrepræsentanter oplyser i en stor undersøgelse, at ledige ansat med løntilskud i kommunerne bliver brugt som vikarer, når de fastansatte er væk på ferie eller har meldt sig syge.
Det skriver Ugebrevet A4.
Det frustrerer næstformand i FOA, Mona Striib:
– Vi hører fra flere og flere arbejdspladser, at de ikke kan få vagtplanerne til at hænge sammen uden ekstraordinært ansatte med løntilskud i ryggen. Det dur ikke, for det betyder, at ledige fortrænger fastansatte, siger hun til A4.
En af de kommuner, som bliver beskyldt for at blæse på reglerne, er Odense Kommune. Her bliver pædagogmedhjælpere ifølge FOA afløst af ansatte med løntilskud.
Men her melder Bent Stokholm, der er pædagogisk chef på skoleområdet, hus forbi.
– Jeg har ikke hørt noget om institutioner, der ikke lever op til reglerne for løntilskud, siger han, men opfordrer FOA til at tage en dialog med de instituationer, som de beskylder for at overtræde reglerne.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ikke på nuværende tidspunkt tage stilling til konkrete ændringer af løntilskudsordningen, før en kommende udredning af den ligger klar.
– Kvoterne for løntilskud kan diskuteres. Og man kan også diskutere længden af løntilskudsjob. Det er alt sammen noget, vi kan tage hul på, når vi til efteråret har udredningen, siger hun til A4.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu