Kommuner klar til lavere offentlig vækst

26. februar 2013 14:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommuner klar til lavere offentlig vækst
Billede mangler

Regeringens konkurrenceevnepakke betyder ro om kommunernes økonomi de kommende fire år. Det oplyser formanden for Kommunernes Landsforening (KL), Erik Nielsen (S).

 

Han beklager dog, at regeringen skærer to milliarder kroner af loftet over kommunernes serviceudgifter.

»I lyset af behovet for at styrke konkurrenceevnen har regeringen besluttet at reducere den kommunale serviceramme. Det beklager vi, men tager regeringens beslutning til efterretning,« siger Erik Nielsen i en pressemeddelelse.

Mens kommunernes loft over serviceudgifter bliver to milliarder kroner mindre, får kommunerne til gengæld lov til at skrue tilsvarende op for anlægsinvesteringer. Den aftale blev allerede indgået mellem regeringen og KL i januar, og nu forlænges aftalen.

Når beskæringen af kommunernes serviceudgifter ikke udløser større protester, skal det ses på baggrund af, at kommunerne ikke har udnyttet rammen de senere år, hvor man har holdt igen og sparet massivt.

Erik Nielsen siger, at der med den nye aftale, der rækker fire år frem, er skabt ro om kommunernes økonomi.

»Vi har nu en forståelse med regeringen om, at der er skabt ro om kommunernes økonomi de nærmeste år, hvor servicerammen ikke reduceres yderligere, hvis kommunernes udgifter skulle blive mindre end aftalt. Dermed har vi stoppet den nedadgående spiral, hvor kommunernes serviceramme og dermed bloktilskud reduceres, sådan som regeringen har besluttet de seneste to år,« siger Erik Nielsen.

Han understreger, at kommunerne de senere år har leveret varen, når det gælder opstramninger af den offentlige økonomi.

»Kommunerne har de senere år leveret et stort bidrag til genopretningen af dansk økonomi. Udgifterne er reduceret med over 11 milliarder kroner, mens antallet af ansatte er faldet med over 30.000. Det er udtryk for stor økonomisk ansvarlighed,« siger Erik Nielsen og tilføjer, at »hvis regeringen strammer yderligere de kommende år, må andre dele af den offentlige sektor holde for.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu