Kommuner og lærere strides om svage børn

15. marts 2013 16:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommuner og lærere strides om svage børn
Billede mangler

De mest sårbare børn i det danske skolevæsen rammes hårdt, hvis kommunerne lockouter lærerne 1. april. Syge børn på hospitaler og psykisk syge børn i specialklasser kan være uden undervisning, fordi deres lærere også rammes af KLs lockoutvarsel.

 

Chefforhandleren for KL, Michael Ziegler (K), mener, at Danmarks Lærerforening burde indgå et nødberedskab for at hjælpe den særligt udsatte gruppe af børn.

»Det er en del af den danske model, at en konflikt skal kunne mærkes og gøre ondt. Men vi har en rodfæstet tradition, ikke mindst på det offentlige arbejdsmarked, for at udarbejde nødberedskab, så borgernes liv, helbred eller førlighed ikke kommer i fare,« siger han i en pressemeddelelse.

Danmarks Lærerforening (DLF) mener imidlertid, at KL lægger skylden fra sig. KL burde have undtaget den gruppe af lærere, der underviser de sårbare børn, fra lockouten, mener næstformand Dorte Lange.

»KL prøver nu at få os til at feje det op, de selv har gjort forkert. Vi ønsker ingen konflikt. Det er KLs ansvar at sikre, at der i lockouten bliver taget højde for de grupper, der varetager de her områder,« siger hun.

Næstformanden opfordrer KL til at udsende et nyt lockoutvarsel, hvor de berørte lærergrupper er undtaget, og dermed stadig vil kunne gå på arbejde.

KL vil nu indkalde Lærernes Centralorganisation til fællesmøde på mandag, hvor KL vil bede Arbejdsretten om tage stilling til, om DLF er forpligtet til at indgå et nødberedskab.

Lockouten kan træde i kraft 1. april, hvis der stadig ingen løsning er fundet mellem KL og DLF. Parterne forhandler weekenden over i Forligsinstitutionen for at nå til enighed om en ny overenskomst.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu