Kommuner sjusker med dine personlige data

1. marts 2012 13:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommuner sjusker med dine personlige data
Billede mangler

Personlige oplysninger om private forhold bliver givet til de forkerte, når kommunerne laver fejl og overtræder datasikkerheden.
På fem år er antallet af sager i Datatilsynet femdoblet, og særligt kommunerne er slemme til at lave fejl i forsøget på at være åbne og servicemindede.
“Det er jeg nødt til at sige, min fornemmelse er, at det i høj grad i er kommuner, dem har vi haft mange sager med,” fortæller kontorchef fra Datatilsynet Lena Andersen.
Når kommunerne lægger dagsordner til byrådsmøder på nettet, behandler ejendomsoplysninger, eller sender mails til den forkerte borger, er der stor risiko for, at der bliver offentliggjort for meget.
“Det er både på nettet, det er i breve og det er i emails,” siger Lena Andersen til Newspaq.
I en enkelt episode blev fortrolige oplysninger smidt i en container i Vollsmose, det skabte en hel stribe af sager, fortæller kontorchefen.
Og det kan have alvorlige konsekvenser for de personer, der rammes.
“Hvis de private ting, som vi er nødt til at dele med kommunen, ikke bliver holdt fortroligt, så risikerer man at blive udstillet som borger,” siger Lena Andersen.
Hun understreger, at Datatilsynets sager slet ikke udgør et fuldstændig billede af overtrædelserne.
“Det er bare det, vi hører om. Måske er det toppen af isbjerget,” siger Lena Andersen til Newspaq.
Det er vigtigt, at kommunerne lever op til borgernes tillid ved at holde private oplysninger mellem kommunen og borgeren, lyder det fra Datatilsynets kontorchef.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu