Kommuner svigter folk med spiseforstyrrelser

10. marts 2013 20:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kommuner svigter folk med spiseforstyrrelser
Billede mangler

Hvis man lider af en spiseforstyrrelse og vil have hjælp, så gælder det om at bo i den rigtige kommune, skriver Søndagsavisen.

 

En ny undersøgelse fra Videnscenter om Spiseforstyrrelser og Selvskade (VIOSS) viser, at otte ud af ti kommuner ikke kan tilbyde specialiserede løsninger til spiseforstyrrede.

De spiseforstyrrede bliver gennem regionen tilbudt behandling, men når de kommer tilbage til deres bopælskommune, bliver de ofte svigtet.

»Det overrasker mig overhovedet ikke, for jeg er stødt på mange af de piger, der har været i behandling og som er blevet udskrevet til ingenting,« fortæller generalsekretær Steen Andersen fra Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade, der dog ikke vil specificere, hvilke kommuner der klarer sig dårligst i undersøgelsen.

Ofte bliver patienterne tilbudt et par psykologtimer, når de bliver udskrevet, men ifølge Steen Andersen er det langt fra nok.

»Hvis man ikke får en effektiv og specialiseret behandling, kan det i værste fald betyde, at man dør af sin spiseforstyrrelse, og det kan ingen være tjent med,« siger han til Søndagsavisen.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu