Kommuner: Unge skal tvinges i udannelse

9. marts 2012 07:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kommuner: Unge skal tvinges i udannelse
Billede mangler

Fremover bliver det sværere for unge danskere at drive den af.
I flere af landets største kommuner overvejer man nemlig at tvinge unge i arbejde, hvis de er i stand til at tage en uddannelse, men har valgt ikke at gøre det, skriver Berlingske.
“Kommunerne forsøger at motivere unge til at uddanne sig og vil sende et signal om, at de unge skal yde noget for at få noget. Og det er alle kommuner og ikke kun de store, der har fokus på dette,” siger formand for Kommunernes Landsforening Jan Trøjborg (S) til Berlingske.
I København, Esbjerg og Randers overvejer man at sætte ufaglærte kontanthjælpsmodtagere under 30 år til at for eksempel at klippe hæk fuld tid, mens man i Odense overvejer at nedsætte kontanthjælpen hos unge under 25 år til SU-niveau.
I Aalborg og Aarhus har man allerede gode erfaringer med at sende unge ufaglærte kontanthjælpsmodtagere i arbejde. I 2011 blev 409 unge mellem 18 og 24 år sat i arbejde i Aarhus’ ældrepleje, og i dag er halvdelen nu i arbejde, mens mere end 100 har fået et andet lønnet arbejde.
Kommunernes initiativ kommer regeringens kontanthjælpsreform i forkøbet, og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er positivt indstillet over for kommunernes overvejelser.
Kilde: Berlingske

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu